Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı bugün arayarak Sağlık Bakanlığı görevinden affını istediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı kanal üzerinden Fahrettin Koca’nın talebini kabul ettiği iddia edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa etmesi durumunda yeni bakanın kim olacağı merak konusu. 

Yeni Sağlık Bakanı Kim Olacak?

Potansiyel adaylar arasında;

  1. Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagu,
  2. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu,
  3. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar,
  4. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalp doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu
  5. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ
  6. Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ve
  7. Sağlık Bilimleri Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl

gibi isimler bulunuyor.

Fahrettin Koca bugün İstanbul Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki programına katılmadı.

Bakanlıkta Tedirginlik Sürüyor

Sağlık Bakanlığı’nda her bakan değişikliğinde olduğu gibi, bu kez de bürokraside tedirginlik yaşandığı gelen bilgiler arasında. AK Parti iktidarının 5. Sağlık Bakanı kim olursa olsun, devasa sorunlarla karşı karşıya kalacak.

Son Dakika Gelişmesi.. 

Son dakika bilgisine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 9. kattaki odasını topladığı ve gün içinde basına açıklama yapacağı öğrenildi. Ayrıca, Bakan Koca’nın bugünkü programlarını iptal ettiği ve bakanlık koridorlarında derin bir sessizliğin hakim olduğu belirtiliyor.

Başhekim İle Yardımcısı Beraber İstifa Etti Başhekim İle Yardımcısı Beraber İstifa Etti

Gazeteci Bülent Aydemir X hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın odasından kişisel eşyalarını toplayıp Bakanlık’taki makamından ayrıldığını yazdı. Aydemir paylaşımında,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç saat önce bütün kişisel eşyalarını toplayıp Bakanlık’taki makamından ayrıldı. Cumhurbaşkanı, Koca’nın ayrılığını da içeren 4 bakan değişikliğini pazar günü kamp bitiminde yapabilir. Bu iki gün Resmi Gazete’yi takip etmenizi öneririm

ifadelerine yer verdi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü de mi İstifa Etti?

Sağlık Bakanı Koca hakkında çıkan istifa haberlerinin yanı sıra, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin’in de istifa ettiği konuşuluyor. Celal Şahin, Bakan Koca’nın tensipleriyle göreve gelmişti.

Bakan Koca’nın yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Bu gelişmelerle birlikte, Sağlık Bakanlığı’ndaki değişiklikler ve yeni atamalarla ilgili son haberler ve detayları yakından takip ediyoruz. saglikpersoneliHABER.NET’i takipte kalınız.