Demirci, Cumhurbaşkanının seçimlerden önce kamu personeli için bazı vaatlerde bulunduğunu ve bu vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Demirci'nin Açıklamaları

Genel Başkan Erkut Demirci, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce kamu personeli için bazı sözler vermişti; bu sebeple kamu personeli beklenti içerisine girmiştir. Verilen sözlerin tutulmasını ve kamu personeli ile emeklisinin beklentilerinin karşılanmasını talep ediyoruz."

Demirci, kira ve yaşam maliyetlerine de dikkat çekerek, "Haziran ayı verilerine göre ülkemizde ortalama kira 18.269 TL’dir. İstanbul'da 22.535 TL, Ankara'da 19.533 TL, İzmir'de 21.769 TL ve Muğla'da 25.190 TL'dir. Ortalama memur maaşının 33 bin 461 TL olduğu günümüzde memurlar kiralarını nasıl ödeyecek? Seçim öncesi verilen sözler tutulsun, kira yardımı hayata geçsin," dedi.

3600 Ek Gösterge ve İkramiye Talepleri

Demirci, kamu çalışanları arasında adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, "Kamuda 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmış ancak bazı meslek ve unvanlar bu düzenlemenin dışında bırakılarak adalet terazisi bozulmuştur. Seçim öncesi verilen sözlerden biri olan 1. dereceye düşen herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması için gerekli yasal çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır," ifadelerini kullandı.

Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde Şehir Hastanesi'nde Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

Ayrıca, kamuda çalışan işçilere ve emeklilere yapılan ikramiye ödemelerinin memurlara da yapılması gerektiğini vurgulayan Demirci, "Kamuda çalışan işçilere 1956 yılından beri 6772 sayılı Yasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı Kararları ile her yıl dört adet ilave tediye (ikramiye) ödenmektedir. 2018’de yapılan düzenleme ile de tüm emekliler bayramda ikramiye almaktadır. Bu durumda ikramiye almayan tek kesim memurlardır. Devletin çalışanlar arasında ayrım yapmaması gerekmektedir. Bu nedenle kamudaki tüm işçilerin ve emeklilerin aldığı ikramiyeden memurlar da yararlanmalıdır," dedi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Düzenlemesi

Son olarak Demirci, Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelinin durumu hakkında açıklamalarda bulundu. "Yardımcı Hizmetler Sınıfına yüklenen görevler artık taşeron işçiler tarafından yerine getirilmektedir. Bu sebeple YHS personelinin öğrenim durumlarına göre Genel İdare Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçişleri sağlanmalıdır," ifadelerini kullandı.