Kocaeli Üniversitesi Hastanesi çalışanları, servislerden indikten sonra hastane girişine kadar alkışlarla ve düdük sesleriyle yürüyerek protesto etti. Çalışanlar, bu eylemlerinin ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirttiler.

Binlerce Memurun Katılımıyla Dev Miting: 3600 Ek Gösterge ve Daha Fazlası İçin Ankara’da Büyük Memur Mitingi Binlerce Memurun Katılımıyla Dev Miting: 3600 Ek Gösterge ve Daha Fazlası İçin Ankara’da Büyük Memur Mitingi

Toplu Taşıma Yetersiz Kalacak

Personel servislerinin kaldırılmasının ardından birçok çalışan, işe gitmek için iki ya da üç aktarma yapmak zorunda kalacak. Toplu taşıma sisteminin bu yükü kaldırıp kaldıramayacağı konusunda soru işaretleri bulunuyor. Sabah saat sekizde başlayan mesai için karanlıkta evden çıkmak zorunda kaldıklarını belirten çalışanlar, bazı ilçelerden kalkan ilk otobüslerle bile mesaiye yetişmenin imkansız olduğunu ifade ettiler.

Genç Sağlık Sendikası’ndan Basın Açıklaması

Genç Sağlık Sendikası Kocaeli Şubesi, 26 Haziran’da konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sendika,

Tasarruf yapılmalıdır ancak bu, sağlık çalışanlarının omuzlarındaki yükü artırarak değil, hafifleterek yapılmalıdır. Alınan bu kararın yeniden değerlendirilmesini, 7 gün 24 saat aktif olarak hizmet veren sağlık çalışanlarının servis haklarının geri verilmesini istiyoruz. Gelecek nesillerin psikolojik, biyolojik ve fiziksel olarak güçlü olmasını istiyorsak, bunların temelini sağlayan sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirmek şarttır

dedi.

Sağlık Çalışanlarına Borç Bu Şekilde Ödenmemeli

Genç Sağlık Sendikası Kocaeli Şubesi İl Başkan Yardımcısı Pınar Gevrek, “Dünyanın ve ülkemizin başından geçen Covid-19 sürecinde yaptığımız özverili çalışmaların karşılığı servis hakkımızın elimizden alınması mıdır? Günlerce ailelerimizden uzak yaşarken, sağlık çalışanı olduğumuz için dışarda insanlar bizlere selam vermeye dahi çekinirken, hastalarımıza kol kanat geren biz sağlık çalışanlarına olan borcun bu şekilde ödenmeye çalışılması hepimizi çok üzmüştür,” ifadelerini kullandı.

Birlik Mesajı Verildi!

Hastane çalışanları, hastane yönetimine aldıkları kararı gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, tüm sendikaları konuyla ilgili ses çıkarmaya davet ettiler. Servis hakları elinden alındığı için mağdur olan personel, alınan karardan vazgeçilene kadar kararlı bir şekilde protestolarını sürdüreceklerini ifade etti.