Şimşek, X Platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Koca’nın en büyük hizmetinin istifa etmek olacağını ifade etti.

HEP-SEN’den Sağlık Bakanı Koca’nın İstifasına Dair Açıklama

HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, “Veda vakti haberlerine bir dipnot” başlıklı paylaşımında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 10 Temmuz 2018 tarihinde göreve başlamasından bu yana sağlık çalışanlarının haklarını gözetmediğini ve emeklerini yok saydığını belirtti.

Şimşek’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Sağlık Personelleri Giyim Yardımında Mağdur Ediliyor! Sağlık Personelleri Giyim Yardımında Mağdur Ediliyor!

“Sağlık Profesyonellerinin Hakları Gözetilmedi”

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu ve özel sektörde ‘Hekim dışı’ diye isimlendirilen tüm sağlık profesyonellerinin haklarını gözetmemiştir. Bu çağ dışı tabirle anılan sağlık çalışanlarının emekleri yok sayılmış, kendi meslekleriyle ilgili gelişim süreçlerinde tek söz hakkı bile tanınmamıştır. Tüm sağlık profesyonellerinin bakanı olması gereken Fahrettin Koca, hastane tüccarlarının, referanslı müdürlerin, seçkin grubun ve sarı sendikaların bakanı olmuştur.”

“Sağlıkta Şiddet ve Göç Artışı”

Görev süresi boyunca sağlıkta şiddet olaylarının artış gösterdiğini belirten Şimşek, “Sağlıkta şiddet terörü katlanmış, sağlık çalışanları yurt dışına göç etmeye başlamıştır” dedi. Şimşek, bu durumun, sağlık çalışanlarının Türkiye’de mesleki ve kişisel güvenliklerini yitirdiklerinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

“Adaletsiz Ödeme Sistemi ve Metalaşan Sağlık Hizmetleri”

Şimşek, Koca’nın görev süresi boyunca uygulanan adaletsiz ödeme sistemini eleştirerek, “Meslekler arası adaletsiz ödeme sistemi ile emekçilerin onuruyla oynanmış, sağlık hizmetleri metalaştırılmıştır” dedi. Sağlık çalışanlarının onurunun hiçe sayıldığını belirten Şimşek, bu durumun sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalara yol açtığını vurguladı.

“En Büyük Hizmeti İstifadır”

Şimşek, daha önce de dile getirdikleri eleştirilerini yineleyerek, “Daha önce belirttik, tekrarlıyoruz: En Büyük Hizmeti, İstifadır!” ifadesini kullandı.