Doğruyol, devlet hastanelerinde yemek hizmetlerinin özel şirketler tarafından sağlanmasının, yemeklerin kalitesiz ve hijyenden yoksun olmasına yol açtığını belirtti. 

Özel Şirketlerin Yemek Hizmetleri Eleştirisi

Sağlık çalışanlarının ve hastaların sağlıklı ve doyurucu yemeklere erişiminin bir hak olduğunu vurgulayan Doğruyol, “Özel şirketlerin maliyetten kaçması beklenen bir durumdur. Ancak 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımızın sağlıksız beslenmesi, hem çalışanların hem de hastaların sağlığını tehdit etmektedir,” dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da Sağlık Eşitsizliği Hastaları Mağdur Ediyor Doğu ve Güneydoğu'da Sağlık Eşitsizliği Hastaları Mağdur Ediyor

Ayvalık Devlet Hastanesi’ndeki Böcekli Yemek

Ayvalık Devlet Hastanesi’nde çekilen böcekli yemek görüntülerinin pek çok ildeki hastanede benzer durumların yaşandığını ortaya koyduğunu belirten Doğruyol, “Sağlık çalışanlarımız, bu ve benzeri durumlar nedeniyle hastane yemeklerini tüketememektedir. İlerleyen süreçte, çalışanların sefer taslarıyla iş yerlerine yemek taşımayı tekrar gündeme getirmesi beklenebilir,” ifadelerini kullandı.

Çözüm Önerisi: Yemek Hizmetlerinin Kamulaştırılması

Doğruyol, sağlık çalışanlarının sağlıklı ve hijyenik yemeklere ulaşabilmesi için yemek hizmetlerinin acilen kamulaştırılması gerektiğini vurguladı. 

Yemeklerin hastanelerin kendi mutfaklarında, hastane çalışanları tarafından hazırlanmasının elzem olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı yetkililerimizden acil çözüm bekliyoruz. Şifa dağıtmak amacıyla hizmet veren hastanelerimizin bu tür görüntülerle gündeme gelmesi bizleri derinden üzmektedir. Bakanlığımızın konuya duyarsız kalmayarak gerekli tedbirleri alması zaruridir

dedi.