İktidarın Emlak Konut üzerinden başlattığı düşük faizli ve kefilsiz konut kampanyasının detayları açıklandı ancak yüksek taksitler nedeniyle emekçilerin bu kampanyadan yararlanmasının zor olduğunu vurguladı.

Emlak Konut'un Kampanyası

Emlak Konut'un "güvenli yatırım, güvenli gelecek" sloganıyla duyurduğu kampanya, dört farklı seçeneği içeriyor: 

1. Peşin Satış

2. Vade Farksız, İki Yıl Ödemesiz Satış

3. Sabit Artan Taksitli Satış

4. 1.29 Vade Farkı ve 72 Ay Taksitle Ev Sahibi Olma

Kampanya, 10 bin TL aylık geliri olan emekliler, 17 bin TL geliri olan asgari ücretliler ve ortalama 37 bin 332 TL geliri olan memurlar için erişilemez durumda. Bu gelirlerle 41 bin TL ile 52 bin TL arasındaki taksitleri ödemek neredeyse imkansız.

Emeklinin Durumu

Mehmet Yeşildağ, ülkedeki ekonomik kriz derinleştikçe iktidarın "müjde" ve "kampanya" sayısının arttığına dikkat çekti. Yeşildağ, "AK Parti iktidarı rant projelerini sürdürmeye devam ediyor. 

Yeni konut kampanyası adı altında sunulan 1.29 faizle konut müjdesi tamamen aldatmacadır. Bu krediyi kullanmak için önce alacak bir ev bulmak ve mali gücünüzün yeteceği bir bütçenizin olması gereklidir. Ülkemizde ev fiyatlarının 5-10 milyonu bulduğu ortamda kamu emekçileri peşinatı çıkarsa dahi aylık taksitlerini ödemesi mümkün değildir." dedi.

Zenginlere Yönelik Bir Paket

Yeşildağ, geniş halk kesimlerinin yararlanma olanağı olmayan bu paketin zenginlere yönelik olduğunu belirtti. "Bu paket müteahhitlere destek olmaktan başka bir şey değil. Yurttaşlara uygun konut ve barınma hakkının sağlanmasını, kamu emekçilerine başta büyükşehirler olmak üzere kira desteği sağlanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekonomik Krizin Derinleşmesi

Ekonomik kriz nedeniyle emekçilerin yaşam koşullarının giderek kötüleştiğine vurgu yapan Yeşildağ, "Kamu emekçileri mevcut maaşlarıyla, aç kalıp yemeden içmeden kredi taksitini ödemek istese dahi bunu karşılayamaz durumdadır." şeklinde konuştu.

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Otoyola 1 Milyon Maaş İle CEO Oldu! Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Otoyola 1 Milyon Maaş İle CEO Oldu!

“Halkın Barınma Hakkı Korunmalı”

Mehmet Yeşildağ, geniş halk kesimlerinin barınma hakkının korunması gerektiğini belirterek, uygun fiyatlı konutlar ve kira desteği taleplerini dile getirdi.