Demircan, kaleme aldığı yazıda sendikaların, çalışanların mali ve sosyal haklarını koruyup geliştirmekle yükümlü olduğunu vurgulayarak Memur-Sen’in ticari faaliyetlerle uğraşmasını sert bir dille eleştirdi.

“Sendikalar Ticaretle Uğraşmamalı”

Togan Demircan, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Memur-Sen müteahhitlik yapmayı bırakmalı. Sendikaların asli görevinin, çalışanların mevcut mali ve sosyal haklarını koruyup geliştirmek olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ancak görüyoruz ki birçok sendika, yetkili sendika da dahil olmak üzere, promosyon, ticaret, taksi, market, kreş, arsa, tarla, konut gibi işlere soyunmuş durumda.”

İddiaları Hatırlattı!

Demircan, yetkili sendika başkanının çocuğu ve akrabalarının kooperatiflerde yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine getirildiği iddialarına değinerek, “Bu tür faaliyetler, sendikanın adını lekelemektedir,” dedi. 

Ayrıca, Memur-Sen Genel Başkanının Cumhurbaşkanı’ndan daha yüksek maaş aldığını ve kamu arazilerini kooperatiflere tahsis ettirdiğini iddia ederek, “Memur ve emekli sefalet içinde yaşarken, sendika market, taksi ve kreş işlerinin peşinde,” diye ekledi.

“Enerjilerini Toplu Sözleşmelere Harcasalar…”

Demircan, Memur-Sen’in ticari faaliyetlere harcadığı enerjiyi toplu sözleşmelere harcaması durumunda, memur ve emeklilerin daha iyi bir yaşam süreceğini belirtti. “3600 ek gösterge sorunu çözülmedi. Temmuz ayında memur ve emeklinin enflasyon farkı beklentileri karşılanmadı. Memur-Sen Başkanı, kamu hakem heyetini suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalışıyor,” dedi.

TÜRK-İŞ: Açlık Sınırı 18.978 TL, Yoksulluk Sınırı 61.820 TL TÜRK-İŞ: Açlık Sınırı 18.978 TL, Yoksulluk Sınırı 61.820 TL

“Kanuni Sultan Süleyman’ın Vasiyetini Hatırlatmak İsterim”

Demircan, Memur-Sen yönetimine Kanuni Sultan Süleyman’ın vasiyetini hatırlatarak, “Tek elimi tabuttan dışarı çıkarın ki, Cihan Padişahı Kanuni’nin bile dünyadan eli boş gittiğini görsünler,” dedi. Ayrıca, Memur-Sen başkanının enflasyon oranları açıklanırken yaptığı paylaşıma da değinen Demircan, “Milyon üyesi olan sendika başkanının talihsiz bir beyanı. Kamu görevlisi için %100 zam demiyor çünkü tarla, bağ, bahçe, inşaat işleri onlar için daha kıymetli,” ifadelerini kullandı.

“Memur ve Emekliyi Temsil Etmiyorlar”

Demircan, Memur-Sen’in memur ve emekliyi yeterince temsil etmediğini ve onların muhtaçlığından beslendiğini öne sürerek, “Bu zihniyet, memur arkadaşımı temsil etmiyor. Hanelerin desteklenmesini istiyor ama kamu görevlisi için %100 zam demiyor,” dedi.