Bakan Değişimi Değil, Zihniyet Değişimi Şart! Bakan Değişimi Değil, Zihniyet Değişimi Şart!

Konuyla ilgili olarak X Platformu’ndan yapılan açıklamada, talebin kamu personelinin farklı illerdeki şubelerinden SGK primlerinin ödenmesi gerekçesiyle reddedildiği belirtilerek dava açıldığı ifade edildi.

Mahkeme Kararı: Yer Değişikliği Talebi Kabul Edilmeli

HEP-SEN tarafından yapılan açıklamada, “Aile Birliğini Korunmasında Hep-Sen Hukuk Hep-Sen’inle” başlığıyla paylaşılan bilgiye göre, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde çalışan üyenin yer değişikliği talebi, işyerinin farklı illerdeki şubelerinden SGK primlerinin ödenmesi gerekçe gösterilerek reddedildi. Bunun üzerine dava yoluna gidildi.

Açıklamada, “Mahkemede, üyemizin ‘Personel Bölge Yöneticisi’ olarak görev yaptığı ve başvuru tarihinde son dört yıl içinde ilgili iş yerinin farklı il şubelerinden olsa da toplam 720 gün prim ödemesinin bulunduğu ve tayin istediği ilde fiilen çalıştığı tespit edilmiştir. Mahkeme, eşin fiilen çalıştığı iş yerinin esas alınması gerektiğini vurgulamıştır. Bu nedenle, mahkeme, üyemizin aile birliği mazereti ile atanma şartlarını sağladığına hükmetmiş ve yapılan tayin talebinin reddedilmesi işleminin iptaline karar vermiştir.” ifadelerine yer verildi.

HEP-SEN, mahkeme kararının aile birliğinin korunması adına önemli bir adım olduğunu belirterek, üyelerinin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.