Genel Başkan Doğan: Sosyal Sendikacılıkta Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz Genel Başkan Doğan: Sosyal Sendikacılıkta Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz

SES Diyarbakır Şubesi, bu durumun mobbing, ekonomik kriz ve liyakatsiz yöneticilerin yarattığı olumsuz iş koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Mobbing ve Ekonomik Kriz Sağlık Çalışanlarını Zorluyor

SES Diyarbakır Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Kadın Doğum Hastanesi’nde son 1 ay içinde 2 sağlık emekçisi intihar girişiminde bulunmuştur. Yaşanan mobbing, ekonomik kriz ve liyakatsiz yöneticilerin yarattığı olumsuz iş koşulları emekçilerini ölüme götürdüğü ortadadır. Bu gidişata son verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Acil Önlem Çağrısı

Sağlık çalışanlarının yaşadığı zor koşullar, hem fiziksel hem de psikolojik baskıları artırıyor. SES Diyarbakır Şubesi, sağlık çalışanlarının bu zor koşullar altında çalışmaya devam etmesinin sürdürülemez olduğunu ve acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Mobbing, yetersiz ücretler ve liyakatsiz yöneticilerin baskıları altında kalan sağlık emekçileri, dayanma güçlerini yitirme noktasına geldiği söyleniyor.