Memurlara yapılan giyim yardımı yönetmeliğinde, kışlık giyim yardımının eylül ve ekim aylarında, yazlık ve mevsimsel olmayan giyim yardımlarının ise nisan ve mayıs aylarında ödenmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kamuda çalışan sağlık personellerinin giyim yardımları ödenmedi.

Genel Başkan Doğan: Sosyal Sendikacılıkta Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz Genel Başkan Doğan: Sosyal Sendikacılıkta Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz

Vergi Kesintisi Artırıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, yönetmelikte belirtilen zamanlamaya rağmen, nakdi giyim yardımının kasım-aralık dönemine ertelenerek vergi kesintisinin arttırıldığını vurguladı. Yalçınkaya, "2023-2024 dönemi giyim yardımlarındaki artış resmi enflasyon oranı olan yüzde 64.77 yerine, yüzde 40 üzerinden yapıldı. Bu gecikme nedeniyle sadece dört unvanda (hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru) elde edilen tasarruf 23 milyon TL" dedi.

Sağlık Personelleri Mağdur Ediliyor

Sağlık personellerinin giyim yardımlarından tasarruf edildiğini belirten Yalçınkaya, "Sağlık emekçisinin çorabından tasarruf ediliyor. İktidar giyim yardımlarından sineğin yağını çıkarıyor" şeklinde konuştu. Yalçınkaya, emekçilere kışlık giyim yardımlarının bilinçli olarak yapılmadığını belirtti ve "Örneğin gezici olarak görev yapan ebe ve hemşirelere üç yılda bir verilmesi gereken manto, iki yılda bir verilmesi gereken yağmurluk verilmemekte. Bakanlık, gerçek bedeller üzerinden kamunun zarara uğratılmamasını istiyor" dedi.