Protestoya Geniş Katılım

Protestoya, Muğla Tabip Odası, Aydın Tabip Odası, SES, Genel Sağlık-İş ve Hekim Birliği gibi birçok sendika ve meslek örgütü de destek verdi. Sağlık emekçileri, Dr. Hürkal Tezvar’ın şiddete maruz kaldığı Ortakent-Yahşi Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çetin Erdolu okudu.

Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program Genç Sağlık Sendikası'ndan Şehit Ailelerine Özel Program

Sağlıkta Şiddet ve Sorunlar

Dr. Çetin Erdolu, sağlıkta şiddet olaylarının her gün duyulduğunu belirterek, "Bu durumun tek suçlusu, 30 yıldır süregelen sağlıkta piyasalaşma ve sağlığın ticari bir meta, hastanın müşteri olarak görüldüğü sağlık sistemidir," dedi. Erdolu, kamu hastanelerinde 3 dakikada bir randevu ile hasta bakmaya zorlanan hekimlerin ve tatil yörelerinde büyük hasta yükü altında çalışan aile hekimlerinin şiddete maruz kalmasının sorumlusunun bu sistemi kurgulayan ve angaryaları hekimlere dayatan sağlık bakanlığı olduğunu vurguladı.

Sağlık Sistemindeki Eksiklikler

Yeni Sağlık Bakanı'nın "Birinci önceliğimiz hasta memnuniyetidir" şeklindeki beyanını eleştiren Erdolu, "Bu bakış açısının, hekim ve sağlık çalışanlarını değersizleştirdiği aşikardır. Hastalar, memnun edilebilir müşteri değil, nitelikli sağlık hizmetiyle tedavi edilen vatandaşlar olmalıdır. Sağlıkta şiddetin ortadan kalkması, bu anlayış değiştiğinde mümkün olacaktır," dedi.

Sağlık Çalışanlarına Destek

Erdolu, yaşam mücadelesi veren Dr. Hürkal Tezvar için iş bırakan aile hekimlerinin mesai denetimiyle taciz edilmesini eleştirerek, "İdarecilerin denetim yerine burada yanımızda olmalarını beklerdik," şeklinde konuştu.

Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a acil şifalar diliyor ve tüm sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınıyoruz.