Demirci, yaptığı açıklamada önemli noktalara değindi:

Liyakat Unutuldu

Demirci, "Kamu yönetiminde görevlendirme ve atamalarda liyakat neredeyse unutuldu. Artık siyasi referansların yanında yetkili sendikanın referansı da geçerli kriter olarak görülmekte ve görevde yükselme ve yönetici atamalarında liyakat esas alınmamaktadır," ifadelerini kullandı.

Adalet ve Liyakat

Demirci, "Devletin dini adalet, adaletin temeli ise liyakattir! Kamu yönetiminde siyasallaşma ve kayırmacılık devam ettiği takdirde devletin sistemi çökmeye mahkumdur. Bu sebeple, kamu personelinin işe girme ve görevde yükselmelerinde taraflı bir uygulama olarak görülen ve doğrudan siyasal torpili çağrıştıran mülakat uygulamasından vazgeçilmeli, kamu görevlisi olma koşullarını taşıyan herkes cinsiyet, inanç farklılığı, etnik kimlik ya da siyasi görüş ayrımı yapılmadan kamuda istihdam edilmelidir," dedi.

Liyakatin Önemi

"Adaletin ve liyakatin olmadığı yerde devlet olmaz. Devletin temel taşı adalet, adaletin vazgeçilmez unsuru da liyakattir. Liyakatsızlık ise bir süre sonra sistemin tıkanmasına sebep olur ki bu da çöküşün ayak sesidir," diyen Demirci, liyakatsiz atamaların kurum aidiyetinin azalmasına ve devlet otoritesinin zayıflamasına neden olduğunu belirtti.

Çözüm Önerileri

Adaletli ve liyakata dayalı atamaların geri getirilmesi için hala geç olmadığını belirten Demirci, şu çözüm önerilerini sıraladı:

- Sınavsız idari personel atamaları sona erdirilmeli,

Ali Yalçın’dan İşten Çıkarılan İşçilere Destek Ziyareti: ‘Emek Mücadelesini Sonuna Kadar Destekliyoruz’ Ali Yalçın’dan İşten Çıkarılan İşçilere Destek Ziyareti: ‘Emek Mücadelesini Sonuna Kadar Destekliyoruz’

- Yetkili sendika yönetici ve temsilcilerine uygulanan iltimas kaldırılmalı,

- Sınav sonrası mülakat uygulaması son bulmalıdır.

Demirci, kamu çalışanlarının ehliyetli ve liyakatli idari personel atamalarıyla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "İhtiyacımız olan tek şey: Liyakat!" dedi.