Yıldız, tanıdığı birçok doktorun vergi kaçırdığını belirterek, "Çok bilinen doktorlar var sayın bakanım. Maliyeye bildiriyorum gerçi ama sizin de bilginiz olsun" dedi.

Devlet Hastanesi'ndeki Hijyen Sorununa Tepki Devlet Hastanesi'ndeki Hijyen Sorununa Tepki

Vergi Kaçakçılığı İddiaları

Ayşegül Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi paketi hazırlığıyla ilgili açıklamalarını alıntılayarak, bazı doktorların vergi kaçırdığı yönünde iddialarda bulundu. Yıldız, "Yakınlarının ya da yabancı uyrukluların hesabına yatırıyor muayene ücretini..." diyerek, bu durumu maliyeye bildirdiğini ancak bakanın da bilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kimse öksüzün, yetimin hakkıyla keyif sürmesin"

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hırsız hırsızdır. Konumu, diploması fark etmez. Ahlaki kuralları olmayanın etik kuralları da olmaz" dedi. Ayrıca, vatandaşlara devletten çalınan paraların ihbar edilmesi çağrısında bulundu ve "Kimse öksüzün, yetimin hakkıyla keyif sürmesin" ifadesini kullandı.

Tatlises

 Mehmet Şimşek'in Açıklamaları

Bakan Mehmet Şimşek'in vergi matrahlarıyla ilgili açıklamalarını da paylaşan Yıldız, "Ülkenin yarısı hırsızmış, geri kalanın yüzde 30'u fırsat olmadığı için mecburen namuslu, geriye kalan yüzde 20 ise gerçekten dürüst ve ahlaklı" diyerek tepki gösterdi. Şimşek, ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahının 16 bin 46 lira, doktorların 27 bin 376 lira ve avukatların yıllık ortalama matrahının kişi başı 17 bin 805 lira olduğunu belirtmişti.

Ayşegül Yıldız’ın bu açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve vergi kaçakçılığı konusunu yeniden gündeme taşıdı.