Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sivas'ta Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sivas'ta

Memişoğlu, burada yaptığı konuşmada sağlık sektöründe sadece hizmet sunmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda sağlık bilgisini ve teknolojisini üretmenin de önemli olduğunu belirtti.

"Bir ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz"

Bakan Memişoğlu, sağlık alanında yapılan çalışmaların sadece hizmetle sınırlı kalmaması gerektiğini, Türkiye'nin dünya çapında sağlık hizmeti sunan ülkeler arasında yer almasının önemine değindi. "Sağlık bilgisini üreten birkaç ülkeden biri olmak zorundayız" diyen Memişoğlu, üniversitelerin bu konuda daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Hemşire ve Ebe Açığına Dikkat Çekti

Bir öğrencinin sağlık atamaları ve çalışma koşulları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Memişoğlu, sağlık çalışanlarının görevlerinin doğası gereği nöbet tutma ve operasyonlara katılma gibi sorumlulukları olduğunu belirtti. Hemşire ve ebelerin özlük hakları ile ilgili olarak kamu ve özel sektör arasındaki farklara değinen Memişoğlu, özel sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ve bu konuda düzenlemelere gidileceğinin altını çizdi.

"Özel sektörde hemşire açığı büyük"

Bakan, Türkiye’de hâlâ ciddi bir ebe ve hemşire açığı olduğunu ve bu ihtiyacın karşılanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kamudaki özlük haklarının iyi bir seviyede olduğunu ifade eden Memişoğlu, özel sektördeki hemşire açığına da dikkat çekti ve bu konuda gerekli iyileştirmelerin yapılacağına dair söz verdi.