Burak Dinçer, 2024 Temmuz Memur maaş zammı ile ilgili yüzde beşlik kayıp konusunda sendika başkanlarının sessiz kaldığını belirterek, “Aylık yüz binlerce TL geliri olduğu söylenen (400-500 bin arası) sendika başkanları, bu konuda neden sessiz kalıyor?” diye sordu.

Ayrıca, yardımcı işi yapan işçilerin asıl işi yapan memurlardan yaklaşık 15.000 TL fazla maaş aldığını, zorunlu yer değişikliği nedeniyle memurların ekonomik olarak zorlandığını ve SGK personelinin hak kayıplarının yıllardır giderilmediğini de eleştirdi.

Sözlerin Tutulmaması

Dinçer, kamu mühendisleri, genel idare hizmetleri, avukatlar ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlara verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. “Birinci dereceye 3600 ek gösterge sözü karşısında sessiz kalanlar, 2023 Temmuz’da memura verilen seyyanen zammın memur emeklisine de verileceği sözü karşısında neden sessizler?” dedi.

Sendika Barajı ve Kıyma Parası

500 TL’lik ek ödeme konusunda Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçerken ses çıkartan sendikaların, diğer önemli haklar için neden sessiz kaldığını sorgulayan Dinçer, “Madem böyle bir sesiniz var, yukarıdaki haklar için neden sesiniz çıkmıyor? 500 TL’yi kazanım olarak görüyorsunuz, neden sendika barajı derdine düştünüz?” diye ekledi.

Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı

Üye Kaybetme Korkusu

Dinçer, sendikaların üye kaybetme korkusu nedeniyle sendika barajı uygulamasını başlattığını belirtti. “Hiçbir şey yapmadan, hiçbir hak elde etmeden, nasıl üye sayımızı koruruz diye iptal olacağını bile bile sendika barajı muhabbetini başlatıyorsunuz,” dedi.

“İyi Yere Dükkan Açmışsınız”

Dinçer, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “İyi yere dükkan açmışsınız. Ama bu iş meclisten dönecek. Dönmedi, yargıdan dönecek. O da olmadı, üyelerinizi yine kaybedeceksiniz.”