Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Mahmut Arslan, açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin İçeriği

Mahmut Arslan, CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısını tebrik etmek ve belediyelerdeki sorunları paylaşmak amacıyla ziyarette bulunduklarını belirtti. Arslan, "Belediyelerimizde var olan sorunlarımızı doğrudan paylaşmak ve bu konuda nasıl bir çalışma yapmamız gerektiğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Son derece verimli bir görüşmeydi. Sayın Başkan'a taleplerimizi ifade ettik. Var olan sorunlarımızı kendileriyle paylaştık. Bundan sonraki süreçte bu diyaloğun devam etmesi hususunda genel bir kanaatimiz var. İnşallah kendileri de yakın bir zamanda bizleri ziyaret edecek," dedi.

Hürriyet Sağlık-Sen'den Nöbet Ücretlerine Zam Talebi: Resmi Başvuru Yapıldı Hürriyet Sağlık-Sen'den Nöbet Ücretlerine Zam Talebi: Resmi Başvuru Yapıldı

Ortak Çalışmalar Yapılacak

Arslan, görüşmelerin Türkiye'nin sorunlarının çözümü konusunda önemli olduğunu vurguladı. "İşçi hareketinin sorunlarını çözüm konusunda, CHP'nin hem Meclis'te hem de kamuoyunda daha fazla destek ve katkılarına ihtiyacımız olduğunu ifade ettik. Sayın Başkan'dan gerekli güvenceleri aldık. Bu görüşmeler, çalışanlar için, çalışma hayatımız için ve Türkiye'nin demokratik süreçlerinin güçlendirilmesi için önemli bir adım," diye konuştu.

Asgari Ücrete Ara Zam Talebi

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam talepleriyle ilgili bir soru üzerine Arslan, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK'in bir haftadır ortak çalışma yürüttüğünü belirtti. "3 konfederasyonla bir haftadır çalışıyoruz. Ortak bir metin hazırladık. Yarın, TÜRK-İŞ'te bu açıklamalarımızı yapacağız. Taleplerimizi, yaşadığımız zorlukları ve bunların çözümlerini kamuoyuyla paylaşacağız. Sadece eleştirmek değil, çözüm de ortaya koyuyoruz," dedi.

Çalışma Hayatının Sorunları Ele Alındı

Konfederasyonların bir araya gelmesinin enflasyonla ilgili olup olmadığı sorulan Arslan, "Sadece enflasyon konusuyla bir araya gelmek değil, çalışma hayatının pek çok sorunu var. Bu sorunların tamamına yönelik ortak bir çalışma başlattık. Çalışmalarımızı teknik düzeyde ve başkanlar düzeyinde yürüttük. Yarın da bu tespitlerimizi, taleplerimizi ve eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız," ifadelerini kullandı.

Arslan, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK'in ortak açıklamasının işçi hareketi açısından önemli bir adım olacağını belirtti.