Toplum sağlığını koruma ve iyileştirme amacıyla bir acil eylem planı öneren Kaya, aile sağlığının önemine vurgu yaparak, geçtiğimiz hafta düzenlenen aile sağlığını güçlendirme çalıştayının önemini hatırlattı.

Aile Sağlığı Merkezlerinde Psikolog ve Çocuk Gelişimci Önerisi

Kaya, toplumun ahlaki ve psikolojik sağlığının günden güne bozulduğuna dikkat çekerek, aile sağlığı merkezlerinde çocuk gelişimciler ve aile psikologlarının istihdam edilmesinin, toplumsal vahşet olaylarının önlenmesinde büyük rol oynayacağını belirtti. Bu tür önlemlerle şiddet eğilimli bireylerin erkenden tespit edilip gerekli tedbirlerin alınabileceğini ifade etti.

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına değinen Osman Kaya, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve çözüm için devlet, sağlık kurumları ve toplumun iş birliği yapması gerektiğini söyledi. Aktif olmayan x-ray cihazlarının hastanelerde etkin kullanılması ve şiddete yönelik cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamadan kaliteli sağlık hizmeti sunulamayacağını belirtti.

Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’dan TBMM’ye Çağrı: ‘Sağlık Profesyonellerinin Talepleri Karşılanmalı’ Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’dan TBMM’ye Çağrı: ‘Sağlık Profesyonellerinin Talepleri Karşılanmalı’

Son Olaylar ve Aile Psikoloğu Projesinin Önemi

Son zamanlarda yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik tehdit olaylarını hatırlatan Kaya, aile psikoloğu projesinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Bu projenin hayata geçirilmesi durumunda şiddet eğilimli bireylerin erkenden tespit edilip tedavi edilebileceğini ve bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Caydırıcı Cezalar ve Güvenlik Önlemleri Şart

Kaya, hastanelerde yaşanan silahlı saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, kamu alanlarında işlenen suçların cezalarının artırılması gerektiğini belirtti. Bu tür olayların önlenmesi için daha etkili ve caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kaya, toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının güvenliği için bu acil eylem planının hızla uygulanması gerektiğine dikkat çekti.