2025 Ekim'de bitirilmesi planlanan hastanenin zemin güçlendirmesi için 5 bin kazık kullanıldı.

Hastane Kapasitesi ve Özellikleri

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanında yer alan hastanenin inşaatında yaklaşık 760 kişi çalışıyor. Proje tamamlandığında, 900 nitelikli yatak sayısına sahip olacak hastane, yoğun bakım yatakları ve tek kişilik odalar ile hizmet verecek. Hastanenin toplam yatak kapasitesi gerektiğinde 1300’e kadar artırılabilir durumda olacak.

Aşı Sonrası Rahatsızlanan 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti: Yanlış Teşhis İddiaları! Aşı Sonrası Rahatsızlanan 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti: Yanlış Teşhis İddiaları!

Depreme Dayanıklı ve Modern Ekipman

Hastane, depreme karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlandı ve toplam 762 sismik izolatör kullanıldı. 300 poliklinik ve 33 ameliyathane ile hizmet verecek hastanenin inşaatında son teknoloji kullanılıyor. Şehirdeki sağlık hizmetlerinin kapasitesini artıracak olan hastane, yoğun bakım kapasitesini de iki katına çıkaracak.

Ulaşım ve Acil Durum Planları

Stadın yanındaki konumu nedeniyle maç günlerinde yaşanabilecek trafik yoğunluğuna karşı alternatif yol planları oluşturuldu. İki veya üç farklı giriş-çıkış planlanarak trafiğin rahatlatılması hedefleniyor. Ayrıca acil durumlarda şehrin batısındaki Haçkalı Baba, doğusundaki Fakülte ve Fatih Hastaneleri ile ildeki sağlık hizmetlerinin sürdürülebileceği belirtiliyor.

2025 Ekim'de Tamamlanacak

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, inşaatın yüzde 50'sinin tamamlandığını ve 2025 yılı Ekim ayında hastanenin teslim edileceğini belirtti. Hızla ilerleyen inşaatta müteahhit firma, belirlenen taahhütler doğrultusunda çalışmalara devam ediyor.