Raporda, yardımcı hizmetler sınıfının mevcut sorunları ve çözüm önerilerine geniş bir şekilde yer verilerek, bu sınıfın kaldırılması ve görev yapanların genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması Talebi

Çalıştayın sonuç raporunda, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu alanda çalışanların genel idare hizmetleri sınıfı kadrosuna geçişinin sağlanması en önemli madde olarak ön plana çıktı. Ayrıca, bu sınıfın kariyer planlamasında yaşadığı zorluklar, "Doktora Yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeli Başka Bir Unvana Geçiş Yapamıyor" başlığı altında ele alındı. Raporda, doktora yapmış personelin bile, uygun kadro ilan edilmediği için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda başka bir unvana geçiş yapamadığı belirtildi. Bu sınavda kadro sayılarının artırılması ve sınavın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerektiği ifade edildi.

3600 Ek Gösterge Talebi

Raporda, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek gösterge düzenlemesiyle ilgili sorunlarına da yer verildi. Mevcut düzenlemede ek gösterge oranlarının düşük olduğu ve bu durumun emeklilik aylıklarında hak kaybına neden olduğu vurgulandı. Bu sebeple, 3600 ek göstergenin 1. dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına verilmesi gerektiği belirtildi.

Ali Yalçın'dan Önemli Çağrı: Emekçinin Alım Gücüne Acil Destek Gerek! Ali Yalçın'dan Önemli Çağrı: Emekçinin Alım Gücüne Acil Destek Gerek!

Diğer Çözüm Önerileri

Raporda ele alınan diğer önemli çözüm önerileri ise şöyle sıralandı:

- 1., 2. ve 3. dereceli memurlara verilen yeşil pasaport hakkının yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da tanınması.

- Kurum içi görevlendirmelerde ast-üst ilişkilerinin gözetilmesi, imza yetkisi olmayan işçilerin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin amiri olarak atanmasının engellenmesi.

- Yardımcı hizmetler sınıfının nöbet ücretlerinde artış yapılması ve bayram günlerinde öncelikli olarak bu sınıf çalışanlarının görevlendirilmemesi.

- Ek ödeme oranlarında artış yapılarak iş barışının korunmasının sağlanması.