İstanbul'da 347 ambulansın aktif olarak hizmet verdiğini ve yaklaşık 6 bin personelin sistemde görev aldığını belirten Kavuncu, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli 200 kişinin gelen çağrılara 24 saat cevap verdiğini söyledi.

Hastanelerin Kapasiteleri Yapay Zekâ ile Değerlendiriliyor

Kavuncu, hastaların nakledileceği hastaneyi yapay zekâ aracılığıyla belirlediklerini ve bunun büyük bir avantaj sağladığını belirtti. "İstanbul'daki tüm hastanelerin yatak kapasiteleri, yoğun bakım üniteleri, ekip durumu gibi verileri sisteme giriyoruz. Yapay zekâ, hangi hastanenin uygun olduğunu otomatik olarak teklif ediyor ve en uygun hastaneye yönlendirme yapıyoruz" dedi. Bu sayede ikinci nakil ihtiyacının önüne geçildiğini vurguladı.

İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı

Günlük 10 Bin Ambulans Talebi

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne günde 8 ila 10 bin ambulans talebi geldiğini aktaran Kavuncu, bu taleplerin yaklaşık 2 bin 500'üne ambulans gönderildiğini belirtti. Yapay zekâ ile ambulansların en doğru hastaneye hızlıca ulaşmasının hasta nakil süreçlerinde önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.