Memiş, kişisel YouTube kanalında yaptığı değerlendirmelerde, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı ve piyasalara dair öngörülerini paylaştı.

Borsa ve Dolar Değerlendirmesi

Memiş, Borsa İstanbul’un 10 bin 390 puanda olduğunu ve 10 bin 400 puan seviyesinde takıldığını belirtti. “Borsa tarafında kazançların vergilendirilmesi haber akışları ile baskılanma oluyor. Tepki alımları cılız kalıyor.

Dolar kuru stabil, 32.58’de. Dolar endeksinde de 105.45 var. Burada da sakin bir seyir var,” diye ekledi. Eylül itibarıyla doların büyük bir artış göstereceğine dair beklentilere dikkat çekerek, doların bir yatırım aracı olmadığını her videoda ifade ettiğini vurguladı.

“Dolar TL kurundaki değer artışlarından bahsetmiyorum, doların getirisinden bahsediyorum. Türk Lirası karşısındaki 40-45 lira bantlık değer beklentimiz devam ediyor ama karşısında gram altını, gümüşü de hesaplamak lazım. Bunu yapmayan doları yatırım aracı olarak görüyor,” diye belirtti.

Altın Fiyatları ve Beklentiler

Cuma günü ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisinin piyasaları etkileyeceğini söyleyen Memiş, “Tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra iki ihtimal var: Ya 2 bin 300 dolar ya da 2 bin 360 dolar bant aralığında hangi yöne kırılacağını o gün karar verecek. Kısacası Cuma günü karar verecek,” dedi.

Gram altının serbest piyasalarda 2 bin 460-2 bin 470 lira aralığında olduğunu belirterek, “Ufak da olsa yukarı yönlü hareketlilik var. Bu kez makası açıyorlar. Ucuz almayı fırsat gördürmüyorlar. Fiziki altın tarafında makas aralığına dikkat etmek gerekiyor,” diye ekledi.

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür'den Kamuoyuna Açıklama Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür'den Kamuoyuna Açıklama

Enflasyon ve Ekonomi Yönetimi

TÜİK’in enflasyon verilerini hazırlayacağını ve düşüş görüleceğini öngören Memiş, “Ekonomi yönetimi, yılın yüzde 50 enflasyon oranının altında bitirileceğini ifade ediyor. Enflasyon tarafında bir düşüş bekleniyor yıl sonuna kadar. Bu rakam zam noktasında da önemli. Emekliler, memurların zam farkları belli olacak. Yurt içi piyasalarda enflasyon açıklanacak,” dedi.

Memiş, piyasanın enflasyonuna daha çok odaklanmak gerektiğini belirterek, “Ekonomi yönetiminin yüzde 50 altında tahmini var. Gelecek yıl da devam edeceğini iddia ediyorlar. Ben geçici bir enflasyon olacağını tahmin etmiyorum,” ifadelerini kullandı.