Genel Başkan Ali Yalçın, %1,64 oranındaki enflasyonun hissedilen ve beklenen rakamlarla uyumsuz olduğunu belirtti. “Elektrik zamlarının 1 Temmuz itibarıyla yansıtılmış olması enflasyonun baskılandığını gösteriyor. Bu, ilerleyen aylarda kendini gösterecektir,” dedi.

Kiralar Memuru Zorluyor

Ali Yalçın, en düşük memur maaşının 30 bin 560 liradan 36 bin 460 liraya, en düşük memur emekli maaşının ise 14 bin 760 liradan 17 bin 585 liraya yükseldiğini belirterek, özellikle kira konusunun memurlar için büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı. “Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması, kiraların aniden yükselmesi beklentisiyle memurları tedirgin ediyor,” dedi.

En İyi Zam: Piyasa İstikrarı

Yalçın, “Memur için en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Enflasyonla mücadelede başarılı olmayı ümit ediyoruz, bu durum Türkiye ve kamu görevlileri açısından son derece önemli,” ifadelerini kullandı.

Doğrudan Vergi Tahsil Edilmeli

Hükümetin ekonomik tedbirlerine de değinen Yalçın, dolaylı vergi oranlarının yüzde 67, doğrudan vergi oranlarının yüzde 33 olduğunu belirterek, bu oranların tersine çevrilmesi gerektiğini söyledi. “Servetten vergi alırsanız, sabit gelirliler üzerindeki yük azalır ve gelir adaleti sağlanır,” dedi.

Ücret Dengesi Oluşturulmalı

Kamu personel sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini belirten Yalçın, geniş bir çalıştay yaptıklarını ve raporlama sürecinde olduklarını ifade etti. “Ünvan, yetki, sorumluluk ve ücret dengesi açısından hiyerarşinin yeniden oluşturulmasına ihtiyaç var,” dedi. 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili olarak da, Cumhurbaşkanı’nın verdiği sözü takip ettiklerini ve bu düzenlemenin 470 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirtti.

Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Osman Kaya'dan Enflasyon ve Zam Oranlarına Sert Eleştiri Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Osman Kaya'dan Enflasyon ve Zam Oranlarına Sert Eleştiri

En Düşük Memur Maaşı 39 Bin 177 Lira

Kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde, temmuzdan itibaren toplamda %19,31, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise %24,73 artış sağlandı. Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 32 bin 861 liradan 39 bin 177 liraya, en düşük memur emekli aylığı 14 bin 741 liradan 17 bin 587 liraya yükseldi.