Memur Sen: Ayniyat Saymanlarının Özel Hizmet Tazminatı Sorunu Çözüldü Memur Sen: Ayniyat Saymanlarının Özel Hizmet Tazminatı Sorunu Çözüldü

Genç Sağlık Sendikasından Sert Tepki

Açıklanan zam oranlarının ardından Genç Sağlık Sendikası, sosyal medyada gündem çalışması başlatarak binlerce memurun katılımıyla Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi. 

Ayrıca, eylemsel olarak da harekete geçen konfederasyon, TÜİK binasının önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın Açıklamasında Protesto

Genç Sağlık Sendikası Genel Sekreteri Furkan Ali Çiftçioğlu, yönetim heyeti, kamu çalışanları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında, memurlar hazırladıkları pankartlarla memur zammını protesto etti. 

Çiftçioğlu, sendikasız SSK ve BAĞKUR emeklilerinin zam oranlarının yazdığı bir panoyu göstererek, SSK ve BAĞKUR’luların temsil eden sendikaları olmamasına rağmen %86 oranında zam aldığını, memurların ise %78 oranında zam aldığını ifade etti.

“Yetkili Konfederasyonun Skandalı”

Çiftçioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sendikasız olanlar, haklarını savunan STK’yı bulamayanlar, zam pazarlığı dahi yapamayanlar %86 zam alabiliyorken, yetkili memur sendikası %78 zam almış. Hani boy boy fotoğraf paylaşıyorlar ya şöyle yetkiliyiz böyle yetkiliyiz diye.”

“Boş Koltuktan Daha Az Zam Alırken Boyunuzdan da mı Utanmadınız?”

Çiftçioğlu, yetkili konfederasyonun başarısızlığını eleştirerek, “Boş koltuktan daha az zam alırken boyunuzdan da mı utanmadınız? Toplu sözleşme görüşmelerine gitmeseydiniz daha iyiydi. Oturmasaydınız daha iyiydi. Boş koltuktan daha az zam alarak tarihe geçtiniz! Bir de dün çıkmış yetkili konfederasyonun başkanı, toplu sözleşme masasında piyasa gerçeklerine imza attık diyor. Buradan tüm devlet memurlarına sesleniyorum: Üye olarak yetki verdiğiniz sendikalar, aldığınız zamları piyasanın gerçekleri olarak görüyor.”

“Ne Zaman Rüyadan Uyanacaksınız?”

Çiftçioğlu, devlet memurlarına çağrıda bulunarak, “Bu sendikalardan yetkiyi alıp ne zaman rüyadan uyanacaksınız? Boş koltuktan daha az zam alan temsilcilerinizi ne zaman değiştireceksiniz? Gelin, Türkiye’nin en genç, en dinamik, tam bağımsız konfederasyonunda toplanalım!” ifadelerini kullandı.