Zamların Yetersizliği ve İyileştirme Talepleri

Halil Kallat, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında zor durumda olduğunu dile getirerek, "Son yapılan memur ve emekli zamlarını yetersiz görüyoruz. Özellikle emeklilerin durumu içler acısı. Memurlara verilen seyyanen zam, aynı şekilde emeklilere de yapılmalı. Kök maaşta iyileştirme yapılması gerekiyordu ama bu yapılmadı. Acil bir şekilde iyileştirmeye devam edilmesi gerekiyor," dedi.

Verilen Maaş Zamları Yetersiz Kalıyor

Kallat, enflasyonun maaş zamlarını erittiğini belirterek, "Daha önce emeklilere yıl boyunca bir kez zam yapılıyordu. Şu an enflasyon karşısında verilen maaş zamları yetersiz kalıyor ve insanlar zorlanıyor. İmzaladığımız sözleşmeye göre enflasyon oranına göre iyileştirme yapılacaktı, ancak bu oran temel ihtiyaçları karşılamıyor. Dengeli bir artış yapılamıyor ve şu anda enflasyon farkını devlet veriyor. Ancak yeniden bir iyileştirme yapılması şart," ifadelerini kullandı.

Aile Hekimliği Yönetmeliği Taslağına Sendikadan Tepki: ‘Taslak Reddedilmeli!’ Aile Hekimliği Yönetmeliği Taslağına Sendikadan Tepki: ‘Taslak Reddedilmeli!’

Refah Payı ve Seyyanen Zam Talebi

Memurlara yüzde 10 refah payı verilmesinin zorunlu hale geldiğini belirten Kallat, "Her ay enflasyon oranına göre maaş artırılması vatandaşlarımız için gerekli olan bir uygulama, ancak bu yapılmadı. Emekli maaşlarında kesinlikle bir seyyanen zam yapılmalı," dedi.

Halil Kallat'ın açıklamaları, memur ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve maaş zamlarının yetersizliğini gözler önüne sererken, hükümete acil iyileştirme çağrısında bulundu.