Yalçın, sağlığımızı ve inancımızı tehdit eden gıda güvenliğinin hem hukuki hem de ahlaki bir mesele olduğunu vurguladı. "Bu çürüme ancak Ahilik ahlakına dönüşle aşılabilir" diyerek, toplumsal ahlakın yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Ahilik Bizlere 'Eskimez Yenilikler' Öneriyor

Yalçın, Ahiliğin günümüzde bile geçerli olan sosyal ve ekonomik yapısını öne çıkararak, "Ahilik sistemi, sermayenin küreselleştiği ve emeğin değersizleştiği bir dönemde yeniden yorumlanmalı. Bu anlayışla Memur-Sen olarak emeği ve çalışanların haklarını savunmak için Uluslararası Emek Örgütü'nü kurduk" dedi.

Gıda Güvenliği Hem Sağlık Hem İnanç Meselesi

Gıda güvenliği konusuna da değinen Yalçın, tek tırnaklı ve domuz eti gibi ürünlerin satılmasının toplumda infial yarattığını belirterek, temiz ve helal gıdanın sadece sağlık değil, aynı zamanda inanç meselesi olduğunu vurguladı. "Devletin bu gidişata dur demesi, gıda denetimlerinin sıkılaştırılması ve caydırıcı cezalar uygulanması gerekiyor" dedi.

Aile Hekimlerinin Nöbet Yükü Artıyor: Yeni Düzenlemeler Tepki Çekti Aile Hekimlerinin Nöbet Yükü Artıyor: Yeni Düzenlemeler Tepki Çekti

Ahilik Ahlakı ile Toplumun Güveni Yeniden Kazanılabilir

Yalçın, fahiş fiyat artışları ve iş ahlakından yoksun bazı işletmelerin toplumda güven kaybına neden olduğunu belirtti. Ahilik ahlakı ile toplumun güvenini yeniden kazanmamız gerektiğini ifade eden Yalçın, gıda güvenliği ve helal gıdayla ilgili mevzuat düzenlemelerinin artırılması gerektiğini dile getirdi.