E2 ve E3 seviyesindeki hastanelerde nöbet tutan aile hekimlerine artık E1 seviyesindeki hastanelerde de nöbet tutma zorunluluğu getirildi. Ayrıca, aile hekimliği uzmanlarına branş/havuz veya icap nöbeti verilebilecek.

"Taşıma Suyla Değirmen Dönmez"

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Gökhan Doğramacı, yeni düzenlemelere tepki göstererek, "Hastanelerde hekim eksikliğinden dolayı geçici görevlerle çözüm aranmaya çalışılıyor. Ancak bu durum, sorunları öteleyerek büyütmekten başka bir işe yaramıyor. Nöbet yükünü artırmak yerine yeni atamaların yapılması daha etkili olacaktır,"

dedi.

Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama Birlik Sağlık-Sen’den Vakkas Kara Hakkında Sert Açıklama

"Masa Başında Alınan Kararlar Çözüm Değil"

Doğramacı, alınan kararların sahadan kopuk olduğuna dikkat çekerek, aile hekimlerinin sadece nöbetlerle değil, çalışma koşulları, şiddet, mobbing ve özlük hakları gibi birçok sorunla da karşı karşıya kaldığını vurguladı. "Çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi ve şiddete karşı önlemlerin alınması gerekiyor," ifadelerini kullandı.

"Mitinge Davet"

Doğramacı, aile hekimlerinin taleplerini duyurmak amacıyla 19 Ekim'de Ankara’da büyük bir miting düzenleneceğini belirterek, tüm sağlık çalışanlarını haklarını savunmak için bir araya gelmeye davet etti.