Doğruyol, 2017 yılında başlayan ve kamu zararı, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma gibi iddialarla dolu olan süreçte halen sonuç alınamamasının düşündürücü olduğunu belirtti. Kara'nın görevine devam etmesi, hukukun ve liyakatin yok sayıldığını gözler önüne seriyor.

Hemşireye Mobbing Uygulaması

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kara hakkında yapılan şikayetlerin ardından, nöbet formlarında sahte imzalar bulunduğunu iddia eden hemşireye mobbing uygulandığı ve kurum içi şikayetler ile CİMER'e başvuruda bulunulduğu ifade edildi. Aynı zamanda, enjeksiyon yetkisi olmayan bir personele nöbet yazıldığı ve hastane personeline baskı yapıldığı iddiaları da gündeme getirildi.

Narkotik İlaç Skandalı ve Hasta Şiddeti

Müfettiş raporlarına yansıyan bir diğer skandal ise narkotik ilaçların hastane dışına çıkarılması ve bu durumun görmezden gelinerek aynı kişinin hala yoğun bakımda çalıştırılması oldu. Ayrıca, bir sağlık memurunun 90 yaşındaki bir hastaya fiziksel şiddet uyguladığı ve bu olayın üzerine herhangi bir resmi işlem yapılmadığı da belirtildi.

Sağlık-Sen’den Öneri: ‘Dişi Ağrıyan, Dizi Sızlayan Hastaya Ambulans Gitmesin’ Sağlık-Sen’den Öneri: ‘Dişi Ağrıyan, Dizi Sızlayan Hastaya Ambulans Gitmesin’

Yolsuzluk ve Evrakta Sahtecilik İddiaları

Vakkas Kara'nın köylülerin hakkı olan orman arazisini usulsüz şekilde ele geçirdiği iddiası da açıklamada yer aldı. Araziyi muhtarla işbirliği yaparak köylülerin haberi olmadan devraldığı ve bu süreçte para karşılığı devretmek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Kamu Vicdanı Yaralı

Doğruyol, tüm bu usulsüzlüklerin kamu vicdanını yaraladığını belirterek, hukukun gereğinin yapılması adına Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapacaklarını ifade etti.