"Hasta Az Geldi Diye Maaş Kesilmez"

Dr. Kandemir, yönetmelikte yer alan düzenlemelerin adaletsiz olduğunu savunarak,

"Öğrenci devamsızlık yaptı diye öğretmenin, dava azaldı diye hâkimin maaşı kesilmez. Aynı şekilde, hasta sayısı azaldı diye aile hekiminin maaşı neden kesilsin?"

diyerek eleştirilerini dile getirdi. Taslağın yürürlüğe girmesi halinde en büyük zararın vatandaşlara olacağını ifade eden Kandemir, aile sağlığı merkezlerinin kapanması ve sağlık çalışanlarının istifa etmesinin kaçınılmaz olacağını söyledi.

"Yeni Sorunlar Yaratmanın Mantığı Yok"

Kandemir, sağlık sisteminde hâlihazırda çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu belirterek, "Sağlıkta şiddet ve diğer problemler dururken, yeni sorunlar yaratmanın mantıklı bir açıklaması olamaz" dedi. Gerçekten sürdürülebilir bir sağlık sistemi isteniyorsa, sahada çalışan hekimler, sendikalar ve diğer sağlık çalışanları ile birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı. "Aksi takdirde aile hekimliği cazibesini kaybedecek ve sistem çıkmaza girecek" uyarısında bulundu.

"İlaç Yazımı ve Tedavi İçin Cezalar Gelebilir"

Dr. Kandemir, yönetmelikle birlikte aile hekimlerinin reçete ettikleri ilaçlar ve uyguladıkları tedaviler nedeniyle cezalandırılabileceğini belirterek,

"Mide ilaçları, antibiyotikler veya ağrı kesiciler yazan hekimler, kotayı aştıkları gerekçesiyle ceza alacak. Bu durum, vatandaşların ilaca erişimini zorlaştıracak, aile hekimlerinin ise haksız yere gelir kaybına uğramasına neden olacak"

dedi.

Ankara'da Miting Çağrısı

Tüm sağlık çalışanlarını ve vatandaşları 19 Ekim’de Ankara’da yapılacak büyük mitinge davet eden Dr. Kandemir,

Hekim Birliği’nden Meslektaşlarına Destek: Ruh Sağlığını Korumak İçin Yeni Proje! Hekim Birliği’nden Meslektaşlarına Destek: Ruh Sağlığını Korumak İçin Yeni Proje!

"Sağlık Bakanlığı, sahadaki sağlık çalışanlarının taleplerine kulak vermeli. Sorunlar çözülene kadar eylemlerimiz devam edecek. Mesleğimizin itibarını ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak için Ankara’da olacağız"

şeklinde konuştu.