SGK'dan yüksek kazanç elde etmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine sebep olan çetenin adının karıştığı hastaneler bir bir kapatılıyor. Ancak bu gelişme, vatandaşların öfkesini yatıştırmakta yetersiz kaldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Özel Hastanelere Yapısal Reform Sinyali Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Özel Hastanelere Yapısal Reform Sinyali

Bağcılar Medilife Hastanesi'ne Saldırı

Soruşturmada adı geçen Bağcılar Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi’ne yönelik vatandaşların öfkesi taşkınlığa dönüştü. Kalabalık bir grup hastaneye saldırarak camları paramparça etti. Ekol TV tarafından yayınlanan görüntülerde, hastane binasına atılan taşlar ve kırılan camlar dikkat çekti. Olay yerindeki polis ekipleri müdahale ederek durumu kontrol altına aldı.

Ruhsat İptalleri ve Tahliye Süreci

Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturmada adı geçen hastanelerden 10’unun ruhsatları iptal edildi. Bu hastaneler arasında Bağcılar Medilife, Beylikdüzü Medilife, Reyap İstanbul ve Çorlu Reyap gibi hastaneler bulunuyor. Ruhsat iptallerine rağmen öfkeli kalabalıklar duruma tepki gösteriyor. Öte yandan, hastanelerdeki hastaların taburcu ve sevk işlemleri devam ediyor. Özellikle bebek hastaların taşınması için yenidoğan ambulansları kullanılıyor.

Hastaların Taburcu Süreci

Soruşturmada adı geçen hastanelerde tedavi gören yetişkin hastalar, taburcu edildikçe ailelerinin eşliğinde hastanelerden ayrılıyor. Tedavileri devam eden hastaların ise Sağlık Bakanlığı tarafından ambulanslarla başka sağlık kuruluşlarına sevkleri sürüyor. Bu süreçte bebeklerin güvenli nakli için özel donanımlı kuvözlü ambulanslar kullanılıyor.