Memişoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, özel hastanelere yönelik kapsamlı denetimlerin süreceğini, ayrıca sektörde yapısal reformlar gerçekleştirilmesi gerektiğine dair sinyaller verdi. Bu açıklama, özellikle bebek ölümleriyle ilgili olayların ardından özel sağlık sistemine yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde geldi.

Denetimler Artırılacak

Bakan Memişoğlu, özellikle son dönemde yaşanan skandalların ardından, sağlık sisteminin suistimal edilmesine göz yummayacaklarını belirtti. Memişoğlu, “Vatandaşlarımızın en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için denetimlerimiz, gece gündüz aralıksız devam edecek" dedi. Denetimlerin sadece yenidoğan üniteleriyle sınırlı kalmayacağını, hastanelerin tüm branşlarında da bu sıkı denetimlerin yapılacağını vurguladı. Sağlık hizmetlerinin aksatılmadan devam edeceğini ve bakanlığın tüm denetim ekiplerinin tam kapasiteyle sahada olacağını belirten Memişoğlu, özellikle sağlık sistemine gölge düşüren kişilerin peşinde olduklarını ifade etti.

Yenidoğan Çetesi Skandalı Anadolu'ya Sıçradı: Aileler Şikayetçi Yenidoğan Çetesi Skandalı Anadolu'ya Sıçradı: Aileler Şikayetçi

Yapısal Reformlar Yolda

Bakanlığın, sadece denetimlerle yetinmeyeceğini ve özel sağlık sisteminde köklü yapısal reformlar yapılacağını belirten Memişoğlu, bu reformların hastanelerin her alanında daha etkin bir denetim mekanizması kurulmasını sağlayacağını söyledi. “Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız,” diyen Memişoğlu, sağlık sistemini güçlendirme adına kapsamlı adımların atılacağına işaret etti.

Sağlık Çalışanlarının İtibarı Korunacak

Bakan Memişoğlu, sağlık çalışanlarının itibarına da büyük önem verdiklerini belirterek, salgın hastalıklar ve afetlerde fedakarca görev yapan bu çalışanların itibarını bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceklerini ifade etti. Yenidoğan Çetesi gibi olayların sektördeki güveni sarstığını ancak bu tür olaylara karşı sıfır tolerans politikası izleneceğini belirten Memişoğlu, sistemdeki çürük elmaların temizlenmesi için çalışacaklarını vurguladı.