Ekonomik Kriz Toplumsal Huzursuzluğu Tetiklemekte

Bektaşoğlu,

"Trabzon'da dün akşam saatlerinde Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde görevli bir doktora hasta yakını tarafından uygulanan şiddet kabul edilemez. Bu olay, ülkemizdeki ekonomik krizle derinleşen toplumsal şiddetin bir yansımasıdır. Ekonomik kriz, işsizlik oranlarının artması, enflasyonun yükselmesi ve yaşam maliyetlerinin dayanılmaz boyutlara ulaşması, toplumsal huzursuzluğu tetiklemektedir,"

dedi.

'Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Kabul Edilemez'

Sağlık çalışanlarının artan iş yükü, yetersiz personel ve düşük maaşlar gibi sorunlarla baş etmeye çalışırken fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu belirten Bektaşoğlu, "Dün Trabzon'da yaşanan olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ne kadar vahim boyutlara ulaştığını bir kez daha gösterdi. Bu sorun, sadece sağlık sektörüne özgü değildir; eğitim ve diğer çalışma alanlarında da benzer durumlarla karşılaşmaktayız," ifadelerini kullandı.

'Toplumsal Şiddet Her Alanda Artıyor'

Bektaşoğlu, geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin görevi başında öldürülmesinin, toplumsal şiddetin ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini gösterdiğini belirtti ve ekledi: "Türkiye İşçi Partisi Trabzon İl Örgütü olarak, artan şiddet olaylarını kınıyor ve yetkilileri acil önlemler almaya çağırıyoruz. Ekonomik krizle birlikte artan endişe ve umutsuzluk, insanların birbirlerine karşı anlayışsız ve saldırgan davranmasına yol açmaktadır. Ancak bu duyguların yönlendirileceği yer, birbirimiz değil, bu durumu serinleştiren ekonomik politikalardır."

Devlet Hastanesi'nde Yemek Skandalı: Hijyen Sorunu Yeniden Gündemde Devlet Hastanesi'nde Yemek Skandalı: Hijyen Sorunu Yeniden Gündemde

'Şiddete Tahammülümüz Yok'

Son olarak Bektaşoğlu, "Bu sorunların çözümü, sadece ekonomik iyileştirmelerle değil, çalışanların can güvenliğini sağlayacak düzenlemeler yaparak aşılır. Sağlık çalışanlarımızı, eğitimcilerimizi ve tüm emekçi kardeşlerimizi korumak, onların güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Şiddetin hiçbir türlüsüne tahammülümüz yoktur ve olmayacaktır," dedi.