Bu düzenleme ile tüketicilerin kredi sözleşmelerini elektronik ortamda kimlik doğrulaması ile yapmalarına imkan tanınacak. Ayrıca, doğrudan satış sistemine ilişkin hususlar netleştirilerek hak ve yükümlülükler belirgin hale getirilecek.

Uzman Hekim Nöbetleri Yeniden Düzenleniyor

Aynı hafta, kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen kanun teklifinin görüşmeleri de başlayacak. Bu paketle uzman hekimlerin görev aldığı kamu sağlık tesislerinde nöbet tutma koşulları esnek hale getirilerek sağlık hizmetlerinin daha etkili bir şekilde sunulması sağlanacak.

Lübnan’daki Türk Askeri Görev Süresi Uzatılıyor

Genel Kurulda ayrıca, Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin görüşülmesi bekleniyor. Söz konusu düzenleme ile uluslararası görevlerdeki Türk askerlerinin güvenlik ve barış misyonuna devam etmeleri sağlanacak.

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Detaylar Ortaya Çıktı

Motorlu Taşıt Vergisi ve ÖTV Düzenlemeleri

Plan ve Bütçe Komisyonu ise motosikletler ve insansız hava araçlarına getirilen yeni vergilendirme sistemi üzerine görüşmeler yapacak. Motor silindir hacmi 100 santimetreküpün altındaki motosikletler ve dron gibi cihazlar MTV ve ÖTV kapsamına alınacak.

Siber Güvenlik ve İstihbarat Raporları

Güvenli ve İstihbarat Komisyonu, basına kapalı toplantılarda devletin istihbarat faaliyetlerine ilişkin 2023 yılı raporlarını görüşerek ilgili kurum yetkililerinden bilgi alacak. Bu toplantılar, ülkenin güvenlik politikalarının güçlendirilmesi amacıyla yapılacak değerlendirmelere sahne olacak.

AK Parti Yeni Kanun Tekliflerini Hazırlıyor

AK Parti milletvekilleri ise Grup Başkanı Abdullah Güler önderliğinde yeni kanun tekliflerini hazırlamaya devam ediyor. İstinaf yargılama sürelerinin kısaltılması ve noterlik hizmetlerine ilişkin düzenlemeler de gündemde yer alacak.