Güneş, "Tasarruf denilince, Türkiye'nin en hızlı telefon değiştiren ülkelerden biri olduğunu görebiliriz. Cumhurbaşkanımızın yayımladığı genelge ile kamu taşıtlarından, kamu binalarından ve kamu personel alımından tasarruf tedbirleri alınacak" dedi.

Siyasi Partilerde Tasarruf Tartışmaları Yaşandı

Güneş, milletvekillerine hitaben, "Tasarruf yapın diyorsunuz ama TBMM araba verince, kimse 'Audi A4 verme' demiyor. Herkes tasarrufu başkasından bekliyor. Cumhurbaşkanımız uçakla gidiyor diye eleştiriyorsunuz ama belediye başkanları da aynı şekilde hareket ediyorlar" şeklinde konuştu. Güneş, ayrıca siyasi partilerin devletten aldıkları yardımları tasarrufa yönlendirmediklerini de eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı İlk Kez Bir İlçede Yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı İlk Kez Bir İlçede Yapılacak!

HDP ile Tartışmalar Oldu

Güneş'in savunma harcamalarıyla ilgili yorumları üzerine DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, "DEM Parti" diyerek düzeltmede bulundu. Güneş, "Parti isminiz sürekli değişiyor, ne bileyim sabah başka akşam başka" dedi. Bu sözler üzerine karşılıklı tartışmalar yaşandı.

Kurul Üyeliklerine Sınırlandırma

Komisyon toplantısının devamında, kanun teklifinin ilk imza sahibi olan İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı. Kırkpınar, kurul üyeliği ücretlerine sınır getiren maddenin geniş bir kapsamı olduğunu belirtti. Kapsama Cumhurbaşkanlığı politika kurul üyeleri, bakan yardımcıları, belediye başkanları ve kamu personelinin dahil olduğunu söyledi.

Görüşülen Maddelerde Değişiklik

Kanun teklifi üzerinde milletvekillerinin yaptığı genel görüşmelerin ardından maddelere geçildi. 28. madde partilerin ortak oylarıyla kanun teklifinden çıkarıldı. Bu madde, genel aydınlatma giderleri için il özel idareleri payından ve belediyelerin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesintilerin artırılmasına yönelik düzenlemeleri içeriyordu. 32 maddelik kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti ve önümüzdeki haftalarda Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.