HEP SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, 50 çalışana sahip bir ilçe devlet hastanesinde sözleşmeli müdürün uygulamalarına sert eleştirilerde bulundu. 

Şimşek, hastanenin sözleşmeli müdürünün, acil servisten bir sağlık çalışanını alarak kendisine ikinci yardımcı olarak tayin ettiğini belirtti.

Kamu Tasarruf Tedbirleri Bahane Edilerek Yapılan Düzenlemeler

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’

Yunus Şimşek, aynı müdürün “Kamu Tasarruf Tedbirleri”ni bahane ederek acil serviste nöbetlerde çalışan sayısını azalttığını ve fazla mesaileri sıfırladığını ifade etti. 

Bu durumu büyük bir başarı hikayesi olarak amirlerine sunan müdürün şebeklik yaptığını kaydeden Şimşek, yapılan uygulamanın sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü artırdığını ve hastane hizmetlerini aksattığına dikkat çekti.

Şimşek’ten Tasarruf Eleştirisi

Şimşek, tasarruf tedbirlerinin nereden başlaması gerektiğini sorgulayarak, “Tasarrufa nereden başlanmalı?” diyerek eleştirilerini dile getirdi.