Olay, bebeğinin aşı işlemi için sağlık merkezine gelen S.K. isimli kişinin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırısıyla gerçekleşmişti.

 Fiziksel Saldırı ve Tehditler

Saldırı, hasta yakınının gebelik odasında bulunmaması gerektiği konusunda uyarılmasıyla başladı. Hemşireye önce sözlü sonra fiziki saldırıda bulunan S.K., hemşireyi yumruklayarak yere düşürdü ve boğmaya çalıştı. Araya giren doktora da saldıran hasta yakını, bankoya çıkarak doktora tekme attı. Saldırgan, sağlık çalışanlarına hakaret ve tehditler savurduktan sonra gözaltına alındı.

 Hemşire Yaşadıklarını Anlattı

Saldırıya uğrayan hemşire, olayın ardından şunları dile getirdi:

Gebe mahremiyeti nedeniyle hasta yakınının odadan çıkmasını istediğinde saldırıya uğradığını belirten hemşire, saldırganın tehditlerini şu sözlerle anlattı: “Giderken, ‘Bu burada kalmayacak, hepinize göstereceğim gününüzü’ dedi.”

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sorunlar Bitmiyor Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sorunlar Bitmiyor

 Sağlık Çalışanları Caydırıcı Yasal Düzenleme İstiyor

Hemşire, sağlık çalışanları olarak kendilerini sahipsiz hissettiklerini ifade ederek, “Saldırıları engelleyecek caydırıcı yasal düzenlemeler istiyoruz. Cezasızlık bu saldırganlara cesaret veriyor,” dedi.

Basın Açıklaması Yapılacak

Olayın ardından Mersin Tabip Odası, birçok sendikanın katılımıyla pazartesi günü saat 12.30’da Yalınayak Aile Sağlık Merkezi önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.