Sendikaların bu sorunu çözememesi istifaların artmasına yol açtı ve özellikle büyük sendikalar AYM kararından sorumlu tutuluyor.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Detayları

7. Dönem Toplu Sözleşme metninde yer alan "Toplu Sözleşme İkramiyesi" başlıklı 22. maddeye göre, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4. maddesi şu şekilde uygulanacaktı:

- Birinci fıkrasında yer alan "ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık veya ücretleri ile birlikte 750 gösterge" ifadesi "aylık veya ücretleriyle birlikte aylık 250 gösterge" olarak değiştirildi.

- İkinci fıkrasında yer alan "ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında aylık" ifadesi "aylık" olarak değiştirildi.

- 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4. maddesinde öngörülen toplu sözleşme ikramiyesi 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda ödenecekti: 707*0,907796 = 641,81 TL.

Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı

2 Milyon 251 Bin Memur İkramiyesini Kaybetti

AYM kararıyla birlikte, kamu görevlileri sendikalarına üye olan toplam 2 milyon 251 bin 330 kamu çalışanı, her ay almakta oldukları 641,81 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesinden mahrum kaldı.

Büyük Sendikalara Yönelik Tepkiler ve İstifalar

Büyük sendikaların, küçük sendikaların aleyhine yaptırdığı kanun düzenlemesinin AYM tarafından iptal edilmesi, büyük sendikalardan toplu istifalara yol açtı. Ayrıca, memur sendikalarının üye aidatlarında indirime gitmemesi de bu durumu daha da tetikledi. Bu gelişmeler, sendikaların itibarını sarsarken, kamu çalışanları arasında büyük bir memnuniyetsizlik yarattı. Sendikaların, üyelerinin haklarını korumak için acil adımlar atmaları gerektiği belirtiliyor.