Nöbetçi Gazete Köşe Yazarı Lale Akasoy, “Şehir Hastanesi'ndeki malzeme vurgununa yeni isimler ekleniyor..” başlıklı köşe yazısında dikkat çeken detayları okuyucularıyla paylaştı.

Akasoy’un köşesindeki iddialar:

Eski Ameliyathane Sorumlusu ve Eşi Gözaltında

ADÜ Diş Fakültesi Hastanesi’nde Yangın: Hastanenin Bir Bölümü Boşaltıldı ADÜ Diş Fakültesi Hastanesi’nde Yangın: Hastanenin Bir Bölümü Boşaltıldı

Cezaevinde tutuklu bulunan Şehir Hastanesi’nin eski ameliyathane sorumlusu D.B’nin eşi T.B., Çekirge Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapıyor. İddiaya göre, T.B. bayramdan önce ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Hastane personeli, T.B.’nin iş yerindeki amirlerine ve çalışanlarına karşı umursamaz bir tavır sergilediğini belirtiyor.

T.B.’nin Tutumu ve Çalışma Ortamı

Hastane personeline göre, T.B.’nin özgüven patlaması ve efelenmesi, çalışanları bıktırmış durumda. Bu davranışlarının arkasında önemli bilgilere sahip olabileceği ya da birilerine güveniyor olabileceği düşünülüyor.

Vurgunda Diğer İsimler ve Görevlendirmeler

D.B.‘nin akrabası olduğu iddia edilen ve Çekirge Devlet Hastanesi’nde ameliyathane sorumlusu olan hemşire T.K., vurgunun ardından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne geçici olarak gönderildi. Şehir Hastanesi Sterilizasyon Sorumlusu C.G. ise Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi’ne geçici olarak görevlendirildi. Ancak D.B.’nin eşi T.B.’nin hala hastanedeki idari görevinde kalması dikkat çekiyor.

Soruşturmanın Genişlemesi

Şehir Hastanesi’nde yürütülen müfettiş soruşturması sırasında birkaç personelin daha vurgun ağına takıldığı söyleniyor. İddialara göre, Yüksek İhtisas ve Çekirge Devlet Hastanesi’nde de benzer usulsüzlükler tespit edildi. Bu hastanelere de Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş gönderileceği belirtiliyor.

Büyük Vurgun İddiaları

Siyasi ve sağlık kulislerinde konuşulanlara göre, vurgunun 20 milyon lirayla sınırlı olmadığı, milyarları bulduğu iddia ediliyor. Bu kadar büyük bir vurgunun hastanedeki bir teknisyen ve bir sekreter tarafından yapılmış olamayacağı düşünülüyor. Soruşturmanın selameti açısından dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Geçmişteki İddialar ve Soruşturmalar

Geçtiğimiz yıl D.B. ve C.G.‘nin Şehir Hastanesi’nde “DC Garaj” oto yıkama ve “Bay Tatlım” adında dükkanlar işlettiği ortaya çıkmıştı. Bu kişiler, dükkanlarını yakın akraba ve arkadaşlarına devretmiş olsalar da müfettişler, bu işletmeleri kendilerinin işlettiğini itiraf ettiklerini belirtti. Alacakları cezanın ne olacağı merak konusu, kademe ilerlemesi durdurma ve memuriyetten men gibi cezalar konuşuluyor.