Ulaşım zorlukları, uzun süren inşaat süresi, işçi ücretlerinin ödenmemesi ve depreme dayanıklılığı gibi sorunlarla gündeme gelen hastane, şimdi de "Hastane AVM mi oluyor?" ve "Fast food zinciri mi kuruluyor?" sorularıyla karşı karşıya kaldı. Gürkan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Sağlık Bakanlığı, Şehir Hastanelerini AVM’ye Çeviriyor”
Gürkan, "Şehir hastaneleri sağlık hizmeti üretmeli, hastalık değil. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde bir fast food zincirinin açılması akıl alır bir durum değil," diyerek tepkisini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın şehir hastanelerini özel işletme mantığıyla yönettiğini ve kamusal alanı özel işletmelere açtığını belirtti.
"Obezite ile mücadele birimi kuran bakanlığın, obezite düşmanı bir fast food markasına hastane içinde yer vermesi kabul edilemez," diyen Gürkan, bu kararın bakanlığın "Obezite ile Mücadele Et, Sağlıklı Yaşa" gibi sloganlarının inandırıcılığını zedelediğini ifade etti.
“Hastane, AVM Hizmeti Vermemeli”
Başak Edge Gürkan, “AVM ismiyle birçok özel firmaya hastane kapılarını açan Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmeti verilmesi gerekirken AVM hizmeti vermeye başlamıştır," dedi. Obezitenin 12’den fazla hastalığın kaynağı olduğunu vurgulayarak, bu durumda fast food zincirinin açılmasının Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadelede samimi olmadığının göstergesi olduğunu belirtti.
“Sağlık Bakanlığı Görevini Yapmalı”
Gürkan, "Sağlık Bakanlığı'nın asıl görevi sağlık hizmeti vermektir, AVM açmak değil. Bayraklı Şehir Hastanesi’nde fast food açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, bakanlığı arayarak tepkilerini dile getirdi. Sendika olarak, Sağlık Bakanlığı’nın sadece sağlık hizmeti vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hastaneler müşteri garantili şehir hastanesi de olsa, sağlık hizmeti üretmeli, hastalık değil," diyerek bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.