Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu birliğin kurulmasıyla birlikte üniversiteler arası tayinlerin daha kolay yapılabileceğini, personel mağduriyetlerinin önüne geçileceğini ve üniversite hastanelerinin hizmet kalitesinin artacağını belirtti.

Sağlık-Sen’den Tıp Fakültesi Öğrencilerine Destek Sağlık-Sen’den Tıp Fakültesi Öğrencilerine Destek

Olumlu Adımlar Atılıyor

Doğan, üniversite hastanelerinde çalışanların yer değişikliği hakkını elde edebilmesi için yürüttükleri mücadelede olumlu gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Üniversite hastanelerinde çalışanlarımızın yer değişikliği ile ilgili girişimlerimiz neticesinde olumlu adımlar atılıyor. YÖK’e referans çalışmalar sunarak bu konuyu sürekli gündemde tuttuk. Süreç, YÖK ve Cumhurbaşkanlığı arasında koordineli bir şekilde devam ediyor. Ancak, bu sorunun tamamen ortadan kalkması için kalıcı çözümler üretmek ve düzenlemeler yapmak gerekiyor" dedi.

Doğan, üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların köklü bir şekilde çözülmesi için bir birlik kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti. "Üniversiteler arası tayinlerin koordinasyonu, hastanelerin ihtiyaç duyduğu medikal malzemelerin ve cihazların ortak bir havuzdan temini, hastane otelcilik hizmetlerinin standardizasyonu gibi konularda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde ‘Üniversite Hastaneler Birliği’ oluşturulmalıdır. Bu yapı sayesinde hem tayinler kolaylaşacak hem de hizmet kalitesi artacaktır" ifadelerini kullandı.