Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde sendika yöneticileri ve üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı Hastane Yemeklerinde Kurt Çıkması Üzerine Eylem Kararı Alındı

"haksızlık ve hukuksuzluk karşısında duruş sergileyen sendikayız"

Şube Başkanı Yılmaz, Sağlık-Sen olarak sendikal faaliyetlerini ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. “Sağlık Sen, kurulduğu günden bu yana her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında duruş sergileyen bir sendikadır. İdarecilerimizden de görevlerini layıkıyla yapmalarını bekliyoruz. Çalıştığımız alanlar, ADSM’ler ve hastaneler bizimdir,” dedi.

Iftira Kampanyasi

İftira Kampanyasına İddia

Yılmaz, Alsancak ADSM’de sendika temsilcisi İnan Korkmaz’a karşı bilinçli bir iftira kampanyası yürütüldüğünü iddia etti. “Maalesef Alsancak ADSM’de kurum temsilcimiz İnan Korkmaz’a müdür yardımcısı C.D.G. tarafından korkunç iftiralarda bulunulmuştur. Sağlık Bakanlığı personeli bile olmayan, kurum dışından sözleşme ile atanan bu kişi, temsilcimize iftira atarak onu kurumdan uzaklaştırmaya çalışmaktadır,” diye ekledi.

Sağlık Bakanlığı’na Çağrı

Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek, “Kurum dışından yapılan atamaların çok iyi incelenmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlar içerisinde müdür yardımcısı olacak kimse kalmamış mıdır ki kurum dışından ithal müdür yardımcısı getirilmiştir? Bu kişinin ne gibi bir özelliği vardır? Bir an önce sözleşmesinin feshedilmesini talep ediyoruz,” dedi.

İnceleme ve Soruşturma

Yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucunda gerçeğin ortaya çıkacağına inandıklarını belirten Yılmaz, “Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, bu süreçte suçsuz kişilere suç isnat etmeye çalışanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade ediyoruz. Kanunlardan bihaber olan bu idareciyi de son kez uyarıyoruz. TCK’nın 267. maddesine göre iftira suçunun cezası bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıdır. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır,” dedi.

Takipçisi Olacağız

Yılmaz, Sağlık-Sen olarak temsilcileri İnan Korkmaz’ın yanında olduklarını ve yapılan tüm haksızlıkların takipçisi olacaklarını belirtti. “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre temsilcilerin hakları çok açık düzenlenmiştir ve temsilcimizin yeri değiştirilemez. Sağlık-Sen 1 Nolu Şube olarak yapılan tüm haksızlıkların takipçisi olacağız,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.