Yılmaz, 2011 yılında kurulan kamu hastaneleri genel sekreterliği ve 663 sözleşmeli kanunla atanan idarecilerin getirdiği sistemin başarısız olduğunu belirtti.

Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan: ‘112 Acil Sağlık Çalışanları Hak Ettikleri Ek Ödemeyi Almalıdır’ Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan: ‘112 Acil Sağlık Çalışanları Hak Ettikleri Ek Ödemeyi Almalıdır’

2018 yılında eskiye dönüş adı altında bazı değişiklikler yapılmasına rağmen, sözleşmeli sistemin devam ettiğini ifade eden Yılmaz, bu süreçte birçok düzenlemenin deneme amaçlı getirildiğini, ancak istenen hizmetin bir türlü sağlanamadığını vurguladı.

“Yama Üstüne Yama!”

Yetkilerin yerele devredilmesinin de sorunu çözmediğini belirten Yılmaz, sistemin belirli bir süre sonra tekrar genele devredilmesi durumunda şaşırmamak gerektiğini söyledi. Yılmaz, bu durumu “yama üstüne yama” olarak nitelendirdi.

Sağlık Çalışanlarının Beklentisi: Köklü Değişim

İsmail Yılmaz, 663 sözleşmeli sistemin tamamen kaldırılması gerektiğini savunarak, idarecilerin yükselmeye tabi tutulmasının önemini vurguladı. Yılmaz, idarecilerin makamda belirli bir süre halk memnuniyeti dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanından Köklü Bir Değişim Bekleniyor

Yüz binlerce sağlık çalışanının mevcut idareden memnun olmadığını ve tükenmişlik sendromu yaşadığını ifade eden Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan köklü bir değişim beklediklerini söyledi.

Yılmaz, değişim olmadan Bakan Memişoğlu’nun yapabileceği bir şeyin olduğuna inanmadığını ve değişim olmadığı takdirde gelecekte bakanın değişeceğini, ancak sistemin aynı kalacağını belirtti.

Yılmaz, “Yüzyılda her şey çok hızlı bir şekilde değişiyor, değişmeyen tek şey değişim” diyerek sözlerini sonlandırdı.