Sinop'taki Kazanın Ardından Sendika: ‘Geçici Görevlendirme Uygulamalarına Son Verilsin’ Sinop'taki Kazanın Ardından Sendika: ‘Geçici Görevlendirme Uygulamalarına Son Verilsin’

Köksal, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen toplu sözleşme ikramiyesi düzenlemesiyle memurların haklarının korunduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili sorunların ortadan kalkacağını belirtti.

“Memurun Hakkı Korunacak”

Köksal, yaptığı açıklamada, “Toplu sözleşme ikramiyesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı’ndan geçti. Memurun hakkını elinden alan Anayasa Mahkemesi kararı raftan kalkmış olacak. Bütün üyelerimizin gözü aydın” dedi. 

“Çakma Sendikacılara ve Çığırtkanlara Tepki”

Köksal, toplu sözleşme ikramiyesi sorununun çözülmesi için dilekçe veren ve gizli kulis yapan “siyasetsiz çakma sendikacılara” da sert eleştirilerde bulundu. “Sorun olduğunda bizi suçlu ilan edip çözümde biz yaptık diye bağıran çığırtkanları tebrik ediyorum” diyen Köksal, sendikacılığı dilekçe sendikacılığından algı, yalan ve palavraya taşıyan yeni nesil sendikacıları eleştirdi.

“Sendikacılığı Daha İleriye Taşımalıyız”

Köksal, sendikacılığın sadece dilekçelerle değil, etkili ve doğru adımlarla yapılması gerektiğini vurguladı. “Sendikacılığı dilekçe sendikacılığından alıp algı yalan palavraya taşıyan yeni nesil sendikacıları tebrik etmemek elde değil” ifadelerini kullanan Köksal, memurların haklarının korunması için daha güçlü ve doğru yöntemlerin benimsenmesi gerektiğini belirtti.