BirGün’den Mustafa Arı’nın haberine göre, M.K. adlı kadın, çocuk sahibi olmak için tüp bebek tedavisine karar verdi. Araştırmalarının ardından Dr. M.A.’dan randevu aldı. Dr. M.A., M.K.‘ye ameliyat olması gerektiğini söyledi ve 8 Mart 2018’de Oto Jinemet Hastanesi’nde ameliyatı gerçekleştirdi. 

Manisa'da Ambulans Kazası: 3 Yaralı Manisa'da Ambulans Kazası: 3 Yaralı

Yaklaşık üç ay sonra kontrole gittiğinde, M.K. tekrar ameliyat oldu.

Bir süre sonra başka bir doktora muayene olan M.K., doğurganlık oranının azaldığını, ameliyatın gereksiz olduğunu ve rahminin zarar gördüğünü öğrendi. Bunun üzerine, Dr. M.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Adli Tıp Kurumu Yedinci İhtisas Kurulu’nun raporlarında Dr. M.A.’nın kusurlu olduğu belirtilirken, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Dr. M.A.’nın yurtdışına kaçtığı iddia edildi. 

Sağlık Bakanlığı ise yıllar sonra, 5 Şubat 2024’te Dr. M.A. hakkında soruşturma izni verdi.

Hukuki Süreç ve İddialar

10 Haziran 2024’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda yeterli şüphenin oluştuğu” vurgulanarak Dr. M.A.’nın “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan cezalandırılması istendi.

Öte yandan, daha önce yayımlanan bir haberde, Dr. M.A. hakkında hatalı ameliyatlar yaptığı iddiasıyla 73 ayrı soruşturma açıldığı belirtilmişti. BirGün’e konuşan M.K.’nin avukatı Benay Çam, “A.‘nın ABD’den iadesinin istenmesi için gerekli hukuki işlemleri mahkemeden talep ettik” dedi.