Yaşadığı sağlık sorunları yetmezmiş gibi Hepatit B virüsü teşhisi de konan Gökmen, hukuki mücadele başlattı.

İlk Ameliyatın Ardından Platin Şoku

Aksu ilçesinde çiftçilik yapan 3 çocuk babası Metin Gökmen, belindeki ağrı geçmeyince iş için bulunduğu Isparta’da özel bir hastaneye başvurdu. Op. Dr. O. G.'ye muayene olan Gökmen'e, bel ağrısının sinir sisteminden kaynaklandığı ve ameliyat olması gerektiği belirtildi. 18 Ocak’ta gerçekleştirilen ameliyat sonrasında Gökmen’in vücudunun çeşitli bölgelerine 8 platin takıldı. Ancak, Gökmen’e bu konuda bilgi verilmedi.

Platinler Çıkarıldı Ama Ağrılar Devam Etti

Ameliyat sonrası sağ ayağında şiddetli ağrılar yaşayan ve yürüyemeyen Gökmen, 22 Ocak'ta aynı hastanede ikinci bir ameliyat geçirdi. Ameliyatın ardından doktorları, vücudun platinleri kabul etmediğini belirterek bu malzemelerin çıkarıldığını söyledi. Metin Gökmen, bu açıklamalarla rızası dışında vücuduna platin takıldığını öğrenmiş oldu ve doktorlar hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bir Dizi Ameliyat ve Teşhis Edilen Hepatit B Virüsü

İkinci ameliyatın ardından da yürüyemeyen Gökmen, 29 Ocak'ta Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki bir hastanede üçüncü kez ameliyat oldu. Ancak sorunlar devam etti ve 5 Şubat’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde geçirdiği dördüncü ameliyatın ardından yürüyebilmeye başladı. Bu süreçte yapılan testlerde Gökmen’in Hepatit B virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

"Rızam Dışında Platin Takıldı"

Metin Gökmen, "Bana platin takılacağı bilgisi verilmedi. İkinci ameliyatı olduk, doktor platinleri bana gösterdi ve vücudumun platinleri kabul etmediğini söyledi. Üçüncü ameliyatta başka bir hastanede operasyon geçirdim. Akdeniz Üniversitesi’ne sevkim istendi ve dördüncü ameliyatı orada oldum. Hepatit B virüsü nedeniyle 1 hafta ameliyat olamadım, ağrılarımın sebebi bu virüsmüş," diyerek yaşadıklarını aktardı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Soran Hayatını Kaybetti Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Soran Hayatını Kaybetti

Hukuki Süreç ve Gökmen’in Mücadelesi

Savcılık tarafından suç duyurusunun kabul edildiğini belirten Gökmen, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda adım atması ve hastanenin denetlenmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti. Gökmen, "Tüm evraklar elimde, taktıkları platinleri saklıyorum," diyerek yaşadığı süreci ve yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Konuyla ilgili hastaneden henüz bir açıklama yapılmadı.