Memişoğlu, “Sağlığın bilgisini, bilimini ve teknolojisini üretmek zorundayız. Artık iddialı olmak zorundayız." dedi.

Amasya Üniversitesinin Gelişimi

Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende “ilk ders” sunumunu gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, 2006'da kurulan Amasya Üniversitesinin hızla büyüyen, güçlü bir eğitim kurumu haline geldiğini belirtti.

Bilim ve Üretime Vurgu

Memişoğlu, öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

"Birlikte hareket etmezsek, bilim üretmezsek, daha çok çalışmazsak, dünyada şahit olduğumuz vahşi saldırılar devam eder. Bu nedenle üniversiteler, bilim insanları, üretmek ve çalışmak isteyen herkese daha fazla destek vermeli. Artık sağlıkta sadece hizmet veren değil, bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi üreten bir ülke olmalıyız."

Fahri Doktora Unvanı Verildi

Törende Bakan Memişoğlu’na fahri doktora unvanı verilerek cübbe giydirildi. Ardından Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın açılışına katılan Bakan Memişoğlu, öğrencilere önerilerde bulundu ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı.

Sağlık Çalışanı, 10 Yaşındaki Çocuğu Darp Etti Sağlık Çalışanı, 10 Yaşındaki Çocuğu Darp Etti

Hastane Ziyareti ve Değerlendirme Toplantısı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Memişoğlu, Amasya Valiliği’nde İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na da başkanlık etti.