Etlik Şehir Hastanesi’nin, 4 bin 50 yatak kapasitesi ve modern sağlık altyapısıyla bir “sağlık şehri” gibi hizmet verdiğini belirten Memişoğlu, Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişim sıklığının 2002'de yılda 2 iken, bugün 11.7’ye yükseldiğini söyledi.

Bakan Memişoğlu'ndan Sağlıkta Büyük Hedefler: Türkiye Lider Ülke Olacak Bakan Memişoğlu'ndan Sağlıkta Büyük Hedefler: Türkiye Lider Ülke Olacak

Sağlık Çalışanlarının Özverisi ve Yeni Mevzuatlar

Sağlık çalışanlarının fedakârlıkla görev yaptığını belirten Memişoğlu, sadece hasta tedavisi değil, aynı zamanda sağlık teknolojisi ve bilgisi üretmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarının entegre çalışmasını sağlamak amacıyla yeni mevzuat hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

Bilimsel Çalışmalar ve Geleceğe Yatırım

Memişoğlu, Faz 1 ve Faz 0 klinik çalışmalarının yapılmasının hedeflendiğini ve Türkiye'nin bu çalışmaları yapacak altyapı ve insan gücüne sahip olduğunu belirtti. Gençlere seslenen Bakan, onların geleceğin liderleri olduğunu vurguladı ve “Daha iyi olacaksınız, iyilik medeniyetini hâkim kılacaksınız” dedi.

Etkinlikte ayrıca, sağlık çalışanlarının hazırladığı bir resim sergisi de açıldı ve bu önemli günde Türkiye’nin sağlık alanındaki başarıları ve hedefleri bir kez daha vurgulandı.