Sağlık sektöründeki memnuniyetin önemine değinen Bakan Memişoğlu, koruyucu hekimliğin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. 

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği birimlerini daha da önemli hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Memişoğlu, hekim-hasta ilişkisinin sağlık sisteminin temel taşlarından biri olduğunu söyledi.

Aile Hekimliği Birimlerinin Güçlendirilmesi

Aile hekimliği birimlerinin fiziki yapılarını güçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Memişoğlu, İstanbul ve bazı şehirlerde sağlık çalışanlarına alan tahsisi konusunda yaşanan sıkışıklığı gidermek için belediyelerden ve toplumdan destek beklediklerini dile getirdi. Sağlık sektörünün, deprem anında olmasa da sonrasında birçok insanın hayatını kurtaracak kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, hekimlik mesleğini daha da değerli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

“Milletvekillerine Telefonumu Verdim”

Milletvekillerinin kendisine rahatlıkla ulaşabilmesi ve illerde yaşanan sorunları doğrudan aktarabilmesi için iletişim bilgilerini paylaştığını ifade eden Bakan Memişoğlu, hastanelerdeki sorunların tespiti ve çözümü için illeri sırasıyla dolaşacağını belirtti. 

“Hekimlik mesleği toplumda daha saygın hale gelecek”

Türk hekimlerinin değerli olduğunu ve bu değeri artırmak için çalışacaklarını yineleyen Memişoğlu, hekimlik mesleğinin toplum gözünde daha saygın bir konuma gelmesi için çaba göstereceklerini vurguladı.

Performans Sistemi Üzerine Değerlendirmeler

Performans sistemine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bakan Memişoğlu, performans kelimesinin Fransızca kökenli olduğunu ve başarı anlamına geldiğini belirtti. Performansa dayalı ödeme sisteminin geçmişte kullanıldığını ve bu sistemin doğru parametrelerle uygulandığında başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. 

Performans kelimesine herkes alerji duyuyor, bunun sebebini geçmişte tartışmak istemiyordum. Performansa dayalı ödeme sistemini kullandık biz geçmişte yani başarıya dayalı ödeme. Ama başarının parametrelerini düzgün koyarsanız bu sistemin başarılı olduğunu görürsünüz,” dedi. 

D-650'de Ambulans Devrildi! Sağlıkçılar ve Hasta Ağır Yaralı D-650'de Ambulans Devrildi! Sağlıkçılar ve Hasta Ağır Yaralı

Sadece performansın kaldırılmaması lazım diyen Memişoğlu, başarının doğru ölçüm parametreleri ile değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.