Otomobilde Ölü Bulunan Hemşire Tuğba Koç’un Ölümü ile İlgili Soruşturma Devam Ediyor Otomobilde Ölü Bulunan Hemşire Tuğba Koç’un Ölümü ile İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Konuşmasında, Türkiye’nin son 20 yılda sağlık alanında yaşadığı büyük değişim ve gelişmelere dikkat çeken Bakan Memişoğlu, bu süreçte elde edilen başarıların altını çizdi. 

Özellikle Kovid-19 pandemisi ve 6 Şubat 2023 depremleri gibi zorlayıcı dönemlerde Türkiye’nin sağlık sisteminin başarısının net bir şekilde görüldüğünü belirtti. “Bugün her yere ulaşan bir sağlık sistemimiz var. Elbette bazı sorunlarımız mevcut, ancak bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz,” dedi.

“Önceliğimiz Hasta Memnuniyeti” 

Konuşmasında, sağlık hizmetlerinde en büyük önceliklerinin hasta memnuniyeti olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, bu hedefe ulaşmak için çalışan memnuniyetinin de kritik bir faktör olduğunu söyledi. 

En büyük amacımız, önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti. İnsanları hastalanmadan koruyacak bir sistemi daha etkin hale getirmeye çalışacağız,” diyerek sağlık sisteminin temel amaçlarını özetledi. Memişoğlu, toplumun her kesiminden geri bildirim almanın önemine değinerek, “Toplumun en uç kademesindeki insanların da fikirlerini, görüşlerini alacağız,” dedi.

Türkiye’nin Sağlık Sisteminde Dönüşüm ve Gelişme

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık sisteminde yaşanan dönüşümün sadece hizmet kalitesiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda bilgi, bilim ve teknoloji üretiminde de önemli adımlar atıldığını ifade etti. “Sadece hizmet anlamında değil, esasında bilgisini, bilimini ve aynı zamanda buna bağlı teknolojisini de üreten bir sağlık sektörünü, Türkiye’nin lokomotif sektörü haline getirmek istiyoruz,” diyen Memişoğlu, bu hedefe ulaşmak için ortak akıl ve istişareye büyük önem verdiklerini vurguladı.

Ortak Akıl ve İstişare ile İlerleme

Bakan Memişoğlu, sağlık sisteminin iyileştirilmesi sürecinde ortak akıl ve istişareye büyük önem verdiklerini belirterek, tüm paydaşların katkılarını beklediklerini söyledi. “En iyisini yapmaya çalışırken hep beraber, istişareyle, ortak akılla hareket etmek istiyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte çözmek istiyoruz ve ne yaptığını sorgulayan bir Bakanlık olacağız. Onun için her zaman desteğinize, fikirlerinize, görüşlerinize ihtiyacımız olacak,” şeklinde konuşan Memişoğlu, katılımcılardan destek istedi.