Erdursun, 1 Ekim 2008 sonrası memuriyete başlayanlar için önemli uyarılarda bulunarak, “Emeklilik planınızı doğru yapın, mağdur olmayın” dedi. Erdursun, memurların emekliliklerinde alacakları aylıkların nasıl hesaplandığını ayrıntılı bir şekilde açıklarken, “51.300 TL maaşla çalışan bir memur, emekli olduğunda 16-17 bin TL emekli aylığı alır” bilgisini paylaştı.

1 Ekim 2008 Sonrası Memuriyete Başlayanlar İçin Uyarılar

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdursun, “1 Ekim 2008’den sonra memur olanlar, emekli olmak için iki kere düşünün” ifadesine yer verdi. Paylaşımında, emekli olacak memurların aylıklarının hesaplanmasında işçi ve memur arasındaki farkları anlattı.

Adana Sağlık Çalışanlarının Sorunları Sağlık Bakanı'na İletildi Adana Sağlık Çalışanlarının Sorunları Sağlık Bakanı'na İletildi

Memur ve Özel Sektör Arasındaki Farklılıklar

Özel sektörde ve kamuda aynı maaşı alan çalışanlar arasındaki farkları belirten Erdursun, şu noktalara değindi:

- Özel sektörde 51.300 TL net maaş alan bir çalışanın brüt maaşı yaklaşık 68 bin TL'dir.

- Kamuda ise 51.300 TL net maaşın brütü 26.780 TL olarak değerlendirilir. Maaşın büyük bir kısmı ek ödeme olarak verilir ve bu ek ödeme emekli maaşı hesabına katılmaz.

- Memurların emekli aylıkları SSK'lılar gibi hesaplanır, ancak ikramiyeleri memur gibi hesaplanır. Emekli zammı da memurlara verilen zam oranında olur.

Emekli Aylıklarında Önemli Fark

Özgür Erdursun, 51.300 TL maaşla çalışan bir memurun emekli olduğunda 16-17 bin TL, özel sektörde aynı maaşı alan bir çalışanın ise 30-35 bin TL emekli aylığı alacağını belirtti. Bu farkın temelinde, memurun emekli olduğunda çalışırken aldığı ücretin yaklaşık üçte birini alması ve ek gösterge, kademe, derece gibi unsurların emekli aylığına yansımaması yer alıyor.

‘Emeklilik Planınızı Doğru Yapın’ Tavsiyesi

Erdursun, mesajını "Emeklilik planlarınızı doğru yapın, mağdur olmayın" şeklinde sonlandırarak, özellikle 2008 sonrası memuriyete başlayanları dikkatli plan yapmaları konusunda uyardı.