Sağlık-Sen Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin TBMM’de Yoğun Mesai Yapıyor Sağlık-Sen Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin TBMM’de Yoğun Mesai Yapıyor

Kaya, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak adına bu düzenlemeye karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti.

“Sağlık Çalışanlarının Onuru ve Emeği Yok Sayılıyor”

Mitingde konuşan Osman Kaya, yeni düzenlemenin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini ve hekimlerin asli görevlerinden uzaklaştırılarak birer işletmeci gibi sahaya sürüldüğünü söyledi. Kaya, “Aile hekimlerinin işi hekimliktir, işletmecilik değil”diyerek, bu düzenlemenin derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının Avrupa’daki meslektaşlarına oranla çok daha ağır şartlarda çalıştığını belirten Kaya, “Emeklerimiz değersizleştiriliyor, horlanıyoruz” dedi.

“Hasta Memnuniyeti Kriteriyle Cezalandırılıyoruz”

Kaya, sağlık çalışanlarının hasta memnuniyeti kıstası üzerinden değerlendirildiğini ve bu değerlendirmelere dayalı olarak ek ödemelerinin kesildiğini belirterek, “Bu düzenleme sağlık çalışanlarını cezalandırıyor, vicdana ve hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hasta şikayetleri nedeniyle aile sağlığı merkezi çalışanlarına disiplin cezası verilmesi ve destek ödemelerinin kesilmesi gibi uygulamaların haksız olduğunu vurguladı.

 “Yeni Yönetmelik Tam Bir Fecaattir”

Kaya, yeni yönetmeliğin sağlık sistemine zarar verdiğini ve aile hekimlerini ekonomik baskı altında bıraktığını söyledi. “Sağlığın değil, paranın hesabı yapılıyor”diyen Kaya, aile hekimlerinin gelir-gider hesaplarıyla uğraşmak zorunda kalmalarının yanlış olduğunu belirtti. Kaya, yönetmeliğin hem hukuk hem de vicdani temellere aykırı olduğunu belirterek, "Bu yanlıştan dönülmeli" çağrısında bulundu.

 “Sağlık Çalışanları Yarış Atı Değil, İnsandır”

Kaya, sağlık çalışanlarının insan olduğunu, anne-baba ve evlat olduklarını vurgulayarak, onların yarış atı gibi değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Genç Sağlık Sendikası olarak verdikleri mücadelede tüm katılımcı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.